Flixbus kiest BYD voor Duitse pilot met elektrische bus

Flixbus is deze week in Duitsland een pilootproef gestart, waarbij een volledig elektrische bus van het Chinese BYD ingezet voor vervoer over lange afstanden.

Trefwoorden: #BYD, #Chinese busbouwer, #CO2, #CO2-uitstoot, #elektrische autobus, #Flixbus, #pilootproject

Lees verder

Techniek

( Foto: BYD )

ENGINEERINGNET.BE - Elektrische stadsbussen winnen steeds meer aan populariteit in Europese binnensteden. De lange­afstands­proef van Flixbus is een van de eerste pilots waarbij een volledig elektrische en emissievrije bus wordt ingezet voor een lange­afstands­dienst.

Fabian Stenger, CEO van Flixbus DACH: “Elektrische voertuigen zijn duurder in aanschaf, maar deze investering verdient zichzelf in de toekomst terug. Met deze pilot willen we een duidelijk signaal afgeven en laten zien dat elektrische mobiliteit een haalbaar alternatief is.”

De Duitse route tussen het Frankfurt en Mannheim, via Frankfurt Airport en Heidelberg, heeft een totale lengte van 100 kilometer en zal vier keer per dag afgelegd worden.

De volledig elektrische bus van BYD wordt elke nacht een of twee keer opgeladen met een 80kW laadstation in het centrale busstation van Mannheim en Frankfurt.

Tijdens de proefperiode van een jaar legt de bus zo’n 125.000 kilometer af. Over een periode van vijf jaar levert de elektrische bus een besparing op van zo’n 110.000 ton CO2.