Team Vangrislande wint eerste ’Logistics Hackathon’

Het team bestaande uit Nicolas Vandeput, Caroline Van Elslande en François Grisay won afgelopen weekend de eerste logistieke hackathon. Zij hadden gekozen voor de challenge van Carglass.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #Carglass, #Colruyt, #Dockflow, #Friesland Campina, #hackathon, #Knauf-Isolava, #Logistics Hackathon, #logistiek, #OTM

Lees verder

nieuws

( Foto: © Sacha Jennis )

ENGINEERINGNET.BE - Voor deze hackathon werd van elke challenge de beste genomineerd door de vakjury.

De vier andere finalisten waren: een team van Arteveldehogeschool werkte aan een berekeningsmodel voor Colruyt, Toyota Material handling schreef de Friesland-Campina-challenge op zijn naam, Essers creëerde de beste oplossing voor Arcelor-Mittal en Lineas hackte het probleem van Knauf-Isolava.

Voor de Logistics Hackathon, een organisatie van OTM en IT-speler Dockflow, moesten de teams in 24 uur tijd een oplossing bedenken voor een van de vijf zeer concrete problemen:

  1. Colruyt wou een efficiënte manier vinden om de duurzaamheid van zijn producten (en dan vooral van de 'reis' die ze afleggen op weg naar de klant) te monitoren.
  2. Friesland-Campina wou de ergonomie en veiligheid van de containerbelading verhogen.
  3. Knauf-Isolava wou al zijn productie-afdelingen binnen Europa op één lijn plaatsen zowel in communicatie als in transport
  4. Arcelor-Mittal wou het hoofd bieden aan de groeiende schaarste aan transportcapaciteit.
  5. Carglass zocht een oplossing voor het te grote aantal retourstromen zowel van autoruiten als van accessoires, of zoals de Duitse werknemers het "Scheibentourismus" noemen.

Tijdens het galadiner later op de avond kwamen de vijf genomineerden pitchen om het publiek te overtuigen. Het publiek koos voor Team Vangrislande / Carglass Challenge.

De winnende teams gaan niet met lege handen naar huis. Alle finalisten krijgen drie maanden werktijd- en ruimte in de Antwerpse innovatiehub The Beacon aangeboden.

De winnaar krijgt begeleiding qua innovatie van Innovation Lead Piet Opstaele van Port of Antwerp en mag zijn idee pitchen bij the board van Carglass.