Bernardustechnicum neemt STEM-labo in gebruik

ON Semiconductor schonk 30.000 euro voor de inrichting van dit geavanceerd STEM-labo. De leerlingen kunnen nu hun engineerings­opdrachten en projecten op een creatieve manier realiseren.

Trefwoorden: #Bernardustechnicum, #Engineering, #Industry 4.0, #Internet of Things, #Mathematics, #ON Semiconductor, #opleiding, #Science, #STEM, #STEM-labo, #Technology

Lees verder

Opleiding

( Foto: Bernardustechnicum )

ENGINEERINGNET.BE - In 2017 werd in het Bernardustechnicum te Oudenaarde het project “STEM-skills for the future” goedgekeurd en zal de komende jaren uitgewerkt en verder ondersteund worden.

De zich in een hoog tempo ontwikkelende wereldwijde elektronica-industrie wordt gedreven door megatrends zoals het Internet of Things (IoT), autonoom rijden en wearables. Binnen België is veel activiteit en expertise op dat gebied.

Er is echter een onmiskenbaar tekort aan technisch gekwalificeerde studenten vanuit de scholen, hogescholen en universiteiten om de uitdagende vacatures in de sector in te vullen. Investeringen van technologiebedrijven in lokale projecten kunnen de belangstelling voor technische vakken en het volgen van STEM-onderwijs stimuleren.

ON Semiconductor, Amerikaans bedrijf met vestigingen in Oudenaarde en Mechelen, zorgde met zijn sponsoring van 30.000 euro er alvast voor dat een eerste realisatie in het Bernardustechnicum kon gerealiseerd worden.

De uitrusting van het nieuwe STEM-labo omvat heel wat hoogtechnologisch materiaal zoals een lasercutter, industriële robotarm, 3D printer, maar ook basismaterialen en gereedschappen.

Dit alles zou moeten leiden tot een verhoogd engagement en motivatie om te starten aan een STEM-opleiding.