Winnaars Vlaamse Junior Stem Olympiade bekend gemaakt

De drie winnaars ontvingen zaterdag uit handen van Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets de gouden medaille tijdens de finale van de achtste editie van de Vlaamse Junior STEM Olympiade.

Trefwoorden: #basisonderwijs, #Engineering, #lagere school, #Mathematics, #Science, #STEM, #STEM Olympiade, #Technology, #wedstrijd

Lees verder

Opleiding

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Aldo Callens van de VBS De Zevensprong uit Leuven, Thomas Angevaare van de Vrije Basisschool uit Leuven en Dries Gouwkens van de GO! Daltonschool Het Leerlabo uit Westerlo mogen zich gedurende één jaar "de grootste jonge STEM-talenten van de lage landen" noemen.

Zij waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven waarmee hun inzicht in STEM (wetenschap, technologie, ingenieurskunde, wiskunde) werd getest. Deze wedstrijd is er voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar met een passie voor exacte wetenschap en technologie.

Naast 52 leerlingen van de basisscholen uit Vlaanderen en Brussel, deden ook de 4 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de STEM Olympiade mee aan dit event in Brussel. De Vlaamse Junior STEM Olympiade is een groeiend succes. In twee rondes namen liefst 25.861 kinderen uit 614 scholen deel, 69% meer dan vorig jaar.

Alle deelnemers aan de finale, 28 meisjes en 28 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs ter waarde van 7.500 euro. Naast de Junior-STEM Olympiade is er ook een STEM-editie voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Samen bereiken ze dit schooljaar meer dan 50.000 leerlingen met STEM-ambities.


ACHTERGROND
De organisatie is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, Bekaert, Engie Electrabel, IBM, HR Rail, Volta, Defensie, Technopolis, RTC Antwerpen, KU Leuven, UHasselt, UGent, associatie UGent, associatie UAntwerpen, UCLL, PXL, Thomas MORE, VIVES en de Vlaamse overheid.