Duaal leren succesvol geïmplementeerd bij Sweco

Derdejaarsstudenten van de Hogeschool Gent, uit de richtingen elektromechanica en klimatisering, leren bij Sweco de knepen van het (technisch) vak, meteen op de werkvloer zelf.

Trefwoorden: #duaal leren, #HoGent, #Sweco, #werkplekleren

Lees verder

Opleiding

( Foto: Sweco )

ENGINEERINGNET.BE - Het project dat Sweco en HoGent samen uitvoeren, is vrij baanbrekend, omdat dit voor de eerste keer op hogeschoolniveau werd ingericht.

Binnen Sweco zet de divisie Industry, samen met HoGent, zijn schouders onder dit innovatief opleidingsproject. Duaal leren biedt dan ook grote voordelen voor de betrokken studenten. Zij doen rechtstreeks relevante ervaring op en maken uitgebreid kennis met een potentiële werkgever.

De formule rond duaal leren werd hier vorig academiejaar al het eerst ingevoerd. Samen met Wim De Schrijver van HoGent, opleidingsvoorzitter van de afdeling elektromechanica/klimatisatie en automatisatie, werd een piping-traject uitgewerkt. Twee studenten hebben dit toen succesvol doorlopen.

Ook dit academiejaar nemen twee studenten deel aan het piping-traject. Daarnaast werd een nieuw opleidingsparcours ontwikkeld, specifiek gericht op klimatisatie. Er volgen dit academiejaar 4 studenten dit alternatieve leerpad.

Zij werken onder begeleiding van hun mentors vier dagen per week vanuit het Sweco-kantoor in Zelzate. Dit combineren ze met de opleidingen op school.