Nauwkeurig en effectief niveau meten in industriële friteuses

In een industriële friteuse kan bij 186°C aangroei ontstaan van olieresten en andere stoffen, maar met 80 GHz kan nauwkeurig en effectief het niveau hiervan gemeten worden.

Trefwoorden: #meten, #niveaumeting, #VEGA, #VEGAPULS 64

Lees verder

Productnieuws

( Foto: VEGA )

ENGINEERINGNET.BE - Bijkomende probleemstelling bij een dergelijke niveaumeting is dat de diëlektrische eigenschap van de olie sterk onderhevig is aan schommelingen.

Exact meten is voor deze industriële bedrijven is dan ook essentieel: te veel of te weinig olie veroorzaakt namelijk ongewenste temperatuurschommelingen, wat dan weer nefast is voor de kwaliteit van het product. De meting gebeurt in een klein referentievat naast de grote frituurbak en elke millimeter niveauverschil staat gelijk aan 100 liter olie.

Zowel een geleide radarsensor als een capacitieve opnemer werkten niet optimaal, maar de VEGAPULS 64 bood de oplossing. De extreme gevoeligheid en focussering er van zorgden voor een tot op de millimeter nauwkeurige meting over het gehele bereik.

Dit leidde niet alleen tot een betere productkwaliteit, maar ook tot een milieuvriendelijker productieproces.


Voor meer informatie:
Vega N.V.
J.Tieboutstraat 67, B-1731 Zellik
T: +32 (0)2 466 05 05 - www.vega.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.