• 28/02/2012

HiSilicon en imec gaan samenwerken

HiSilicon en imec gaan samenwerken op het gebied van draadloze communicatie van de toekomst.

Trefwoorden: #draadloos, #HiSilicon, #imec, #radiotechnologie

Lees verder

b2b

( Foto: Liesbet Van der Perre, Programma directeur Green Radio imec )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Chinese HiSilicon, een van ’s werelds grootste bedrijven in chipontwerp, heeft een strategische samenwerking ondertekend met imec voor de periode van 3 jaar. HiSilicon treedt toe tot imec’s onderzoeksprogramma naar herconfigureerbare radiotechnologie.

Beiden zullen samen innovatieve draadloze communicatie technologieën ontwikkelen voor de volgende generatie mobiele toestellen: herconfigureerbare, compacte, en laagvermogen radiochips die verschillende draadloze communicatiestandaarden ondersteunen.

Radio’s die afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de gebruikersnoden kunnen overschakelen naar de meest geschikte draadloze standaard, inclusief de opkomende standaarden zoals LTE advanced and next-generation WiFi (802.11ac).

"We zijn zeer verheugd met dit engagement van HiSilicon. De ondertekening van deze strategische samenwerking is een weerspiegeling van het belang van ons onderzoeksprogramma naar herconfigureerbare radiotechnologie voor onze industriële partners;" zegt Liesbet Van der Perre, Programma directeur Green Radio bij imec. "We kijken uit naar de nauwe samenwerking met het onderzoeksteam van HiSilicon om samen te werken aan de nieuwe generatie RF designs.”

Mr. Chen Zhen, Director of HiSilicon wireless chipset infrastructure architecture and system design dept. “Door deze strategische samenwerking kunnen we erop rekenen dat imec ons de komende jaren innovatieve oplossingen zal blijven aanreiken die we nodig hebben om in de toekomst multimode producten te ontwikkelen met een drastisch verbeterde performantie, en tegelijkertijd een verminderd vermogenverbruik en een kleinere oppervlakte.”


(GL)