Optimaliseren van Profinet-infrastructuur tijdens de Summer Workshops

Profinet heeft in korte tijd zich opgewerkt tot het meest gebruikte netwerk binnen machines en installaties en dit is o.a. te danken aan het gebruik van de standaard ethernet infrastructuur.

Trefwoorden: #Profinet, #standaarden, #workshop

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Door het gebruik van de standaard ethernet infrastructuur kan dit eenvoudig gekoppeld worden met de bestaande IT-omgeving en wordt het snel en eenvoudig uitwisselen van data gemakkelijker.

Maar hoe zorgt u ervoor dat uw Profinet netwerken optimaal blijven functioneren? De koppelingen met de IT en met andere machines en/of installaties niet tot problemen leiden? U de controle over uw Profinet-installatie behoudt? Het netwerk flexibel blijft en met een hoge beschikbaarheid? Uw netwerk security op orde is?

Na het ontwerp van een optimale infrastructuur wilt u natuurlijk ook tijdens het installeren en voor de oplevering weten of dit ook in de praktijk het geval is. Hoe kunt u vaststellen dat uw Profinet-netwerk werkt zoals uitgedacht?

Tijdens de zomer organiseert Helmholz Benelux daarom twee workshops (Summer Workshops Profinet) die een antwoord geven op al die vragen. De workshops zijn zo opgebouwd dat de inhoud direct in de praktijk toe te passen is.


Schrijf hier in voor een gratis deelname aan deze workshops.

Dit zijn de onderwerpen die behandeld zullen worden:

  • Het ontwerpen van de optimale Profinet-infrastructuur
  • Het integreren van Profinet-installaties in andere netwerken
  • Aandachtsgebieden met betrekking tot netwerk security
  • Installatie en oplevering: Check of uw Profinet-netwerk werkt zoals bedacht