• 29/02/2012
  • |     BB

Groen licht voor nieuw certificatiebedrijf DNV KEMA

DNV en KEMA hebben de vereiste goedkeuring van de autoriteiten gekregen om een wereldwijd opererend advies- en test- & certificatiebedrijf voor de energiesector te vormen.

Trefwoorden: #certificatie, #dnv, #dnv kema, #energie, #kema

Lees verder

Nieuws

( Foto: DNV Kema )

ENGINEERINGNET -- Het nieuwe bedrijf telt ruim 2.300 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem.

De nieuwe onderneming zal diensten aanbieden voor de energiewaardeketen – van energiebron tot eindgebruiker – met inbegrip van hernieuwbare energie, CO2-reductie en energiebesparing, opwekking, transmissie & distributie van elektriciteit, en energiegerelateerde testen, inspecties en certificatie.

In een persbericht stelt DNV KEMA ook ‘speciale aandacht’ te willen besteden aan groeiregio’s zoals Azië en Oceanië, Latijns Amerika en het Midden-Oosten, ‘waar veel behoefte bestaat aan energie-expertise’.

Voorzitter Thijs Aarten: "De energie-industrie maakt wereldwijd een snelle transitie en groei door. Met onze onafhankelijke blik verkeren we in een goede positie om klanten te ondersteunen bij het zeker stellen van een betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening.”

DNV KEMA begint zijn activiteiten vandaag, 29 februari 2012.


ACHTERGROND
DNV KEMA Energy & Sustainability is onderdeel van DNV, een onafhankelijke, mondiale dienstverlener om risico's te beheersen. DNV heeft ruim 10,000 medewerkers in meer dan 100 landen.