Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Uit een bevraging van Start it @KBC blijkt dat de werkgelegenheid, de verkoop en de investeringen bij start-ups sterk in de lift zitten. Gemiddeld scoren ze beter dan KMO's.

Trefwoorden: #investeringen, #jobs, #risicokapitaal, #sales, #start-up, #Start it @KBC, #vactures

Lees verder

nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Om de economische impact van het ecosysteem van start-ups in kaart te brengen, organiseerde Start it @KBC voor de tweede keer een bevraging bij meer dan 150 van zijn start-ups.

De impact van start-ups op de werkgelegenheid wordt stevig onderschat. In de gemiddelde start-up werken 4,8 mensen, in de gemiddelde kmo is er volgens cijfers van de Europese Commissie een personeelsbestand van 2,5 mensen. Start-ups blijven ook volop nieuwe jobs creëren.

Daarnaast realiseerden de bevraagde start-ups sinds hun opstart samen al voor 83,9 miljoen euro aan verkoop. Dit betekent gemiddeld 540.000 euro per start-up, een forse verhoging tegenover vorig jaar. Zij haalden verder ook ruim 165 miljoen euro aan investeringen binnen.

Risicokapitaal blijkt voor hen de belangrijkste vorm van externe financiering. Opvallend is dat bijna alle start-ups (83%) eerst al andere investeringen hadden aangetrokken (meestal van de overheid via subsidies) voor ze aanklopten voor risicokapitaal.


Start-ups die op zoek zijn naar ondersteuning kunnen zich nog tot begin maart kandidaat stellen voor de nieuwe lichting van Start it @KBC.