Nieuw centrum voor temperatuurgevoelig vrachtvervoer op Brussels Airport

Swissport International heeft 's werelds meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van dit bedrijf geopend voor het transport van temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #cool chain, #levering, #magazijn, #Pharma Center, #Swissport

Lees verder

Techniek

( Foto: Swissport )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe faciliteit biedt 3.620 m² geconditioneerde opslagruimte, waardoor klanten voortaan beschikken over een end-to-end cool chain. Eenmaal voltooid zal het vrachtcomplex ongeveer 25.000 m² magazijnruimte hebben.

De faciliteit is het meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van het bedrijf wereldwijd. Het ligt naast het bestaande luchtvrachtmagazijn van Swissport in het noordwesten van de luchthaven in de Belgische hoofdstad en is gewijd aan de afhandeling van farmaceutische zendingen.

“De nieuwe installatie stelt ons in staat om een naadloze service aan te bieden van de vrachtwagens tot aan het vrachtruim van de vliegtuigen”, zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europe, Middle East & Africa bij Swissport International.

"Het Swissport Pharma Center op Brussels Airport zal een sleutelrol spelen in ons groeiend wereldwijde netwerk van temperatuurgecontroleerde magazijnen.”

Een ruimte van 2.620 m² in het centrum is beschikbaar voor zendingen die een omgevingstemperatuur tussen +15°C en +25°C vereisen. Dit is drie keer de oppervlakte die voorheen beschikbaar was voor dit type zending. Nog eens 1.000 m² ruimte is beschikbaar met een gecontroleerde temperatuur tussen +2°C en +8°C.

De faciliteit is uitgerust met acht laadkades voor vrachtwagens, waardoor een volledig geconditioneerd transport van containers en pallets naar het magazijn mogelijk is, ongeacht de buitentemperatuur.

Het nieuwe, geautomatiseerde ‘material handling system’ met 432 stockageposities en zwenkplatformen (caster decks) zorgen samen, met bijbehorende vorkliften en pallettrucks, voor een efficiënte en veilige afhandeling.

Swissport kan klanten nu een end-to-end cool chain aanbieden van de levering in het magazijn tot het moment dat de vracht in het vliegtuig wordt geladen.