The Ocean Cleanup kiest DNV GL voor controle herkomst plastic producten

DNV GL werkt aan verificatieprocessen voor de herkomst van het plastic uit zee, zodat consumenten kunnen vertrouwen dat een product inderdaad volledig uit dit plastic afval bestaat.

Trefwoorden: #Boyan Slat, #certificering, #DNV GL, #Great Pacific Garbage Patch, #oceaan, #oceaanplastic, #Ocean Cleanup, #plastic, #product, #standaard

Lees verder

Techniek

( Foto: The Ocean Cleanup )

ENGINEERINGNET.BE - The Ocean Cleanup, een Nederlandse non-profit organisatie, heeft grote vangarmen ontwikkelt om de oceanen van plastic te ontdoen.

De eerste partij oceaanplastic is aan land gebracht na de missie naar de Great Pacific Garbage Patch, 's werelds grootste ophoping van plastic afval, met een oppervlakte van 1,6 miljoen vierkante kilometer.

Dit plastic afval wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken om te verkopen. Zo kan de organisatie geld verdienen voor de financiering van de verdere schoonmaak van de oceaan.

The Ocean Cleanup heeft DNV GL als partner gekozen om de oorsprong van deze toekomstige plastic producten te bevestigen en te controleren.

"DNV GL heeft elke stap van oceaanplastic gevolgd en blijft dit doen, om te kunnen bevestigen of het plastic in onze producten werkelijk 100% uit de oceaan afkomstig is", zegt Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup.

Doel is om aantrekkelijke, duurzame producten te ontwikkelen die gemaakt zijn van materiaal dat is ingezameld in de Great Pacific Garbage Patch. Er zijn nog geen producten op de markt gebracht die volledig gemaakt zijn van plastic uit zee.

DNV GL is al anderhalf jaar bezig met het opstellen van eisen en verificatieprocessen. Deze processen maken een optimale traceerbaarheid mogelijk en verduidelijken hoe oceaanplastic wordt gedefinieerd, zodat deze snel ontwikkelende markt transparant wordt.

De volgende stap is de ontwikkeling van een standaard, die openstaat voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de certificering van producten uit oceaanplastic.

Het zorgt ervoor dat de oorsprong van teruggewonnen plastic wordt gedefinieerd en geverifieerd, zodat consumenten erop kunnen vertrouwen dat producten die worden gemaakt van het plastic verwijderd uit de oceaan, ook daadwerkelijk hiervan afkomstig zijn.