• 09/03/2012

Pumps & Valves 2012: gebruikers bepalen de topics - bedrijfsblog

Gebruikers van industriële pompsystemen bepalen de topics van het beursprogramma van PUMPS & VALVES 2012.

Lees verder

Productnieuws

Wat zijn de grootste knelpunten bij het gebruik van industriële pompinstallaties? Om op deze vraag een antwoord te krijgen hield vakbeursorganisator easyFairs een online enquête bij gebruikers van industriële pompsystemen.

Maar liefst 264 pompspecialisten gaven hun feedback. Deze feedback vormde de basis van het conferentieprogramma van de 2012 editie van de vakbeurs PUMPS & VALVES.

Uit de online enquête bleek dat bij 47% van de respondenten cavitatie “geregeld” voorkomt als knelpunt. Bij 14% komt cavitatie zelf “té vaak” voor. Erosie en corrosie, debietmetingen, lekkages en emmissies vervolledigden de top 5.

Op basis van deze top 5 zocht PUMPS & VALVES sprekers die hiervoor de nodige oplossingen kunnen aanbrengen. Zowel gebruikers als specialisten zullen tijdens het conferentieprogramma van PUMPS & VALVES 2012 aan het woord komen.

Op woensdag 18 april opent dhr Kris Wellens, Technology Manager Valves bij BASF, het conferentieprogramma met een uiteenzetting over ‘Revisie van appendages bij shutdowns”. In de namiddag komen lekkage- en emissieproblemen aan bod.

Donderdagmorgen 19 april verzorgt dr. ir. Frans Vos , materiaalconsulent en gerechtelijk expert, een lezing over cavitatie, erosie en corrosie. In de namiddag wordt het thema flowmetingen besproken.

No PUMPS & VALVES without MAINTENANCE
Sinds de vakbeurs PUMPS & VALVES ook tot de beursportefeuille van easyFairs behoort kunnen MAINTENANCE en PUMPS & VALVES voor het eerst gelijktijdig georganiseerd worden.

Uit dezelfde online enquête bleek immers dat 40 % van de PUMPS & VALVES-bezoekers te maken heeft met onderhoudsactiviteiten en dat liefst 64 % ooit reeds de vakbeurs MAINTENANCE had bezocht.

Het simultaan organiseren van beide evenementen levert dus talrijke interessante synergieën op en laat de bezoekers toe om dankzij één beursbezoek dubbel zoveel informatie te vergaren.

Want hoe kunnen pompsystemen, kleppen en afsluiters immers optimaal blijven werken zonder doeltreffend onderhoud?

easyFairs PUMPS& VALVES 2012 is de meest toonaangevende vakbeurs in België op het vlak van pompinstallaties en uitrusting voor industriële processing.

Hier kunnen alle technische departementen uit een productie- of procesomgeving zich via 1 bezoek laten inspireren door meer dan 150 exposanten. Samen met MAINTENANCE vormt dit een aanbod van méér dan 310 exposanten.

Praktisch
PUMPS & VALVES 2012 en MAINTENANCE2012 vinden plaats op woensdag 18 en donderdag 19 april 2012 in Antwerp expo.

Naar goede gewoonte is de toegang tot de beurs en de seminars geheel gratis voor professionals. Het volstaat om online te registreren voor een inkombadge.

Bovendien kunnen professionals hun bezoek eenvoudig voorbereiden met de online plattegrond en deelnemerslijst.

Ze vinden er bij elke exposant een fiche met een korte beschrijving en productnieuws, zodat ze vooraf kunnen bekijken wat elk bedrijf hen te bieden heeft.

Meer informatie is te vinden op www.easyFairs.com/PUMPS-VALVES-BE

Bezoek ook de blog van dit bedrijf.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs
www.easyfairs.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.