1,5 miljoen euro voor opleidingen rond AI en Cybersecurity

Vlaams minister Hilde Crevits investeert in 1,5 miljoen euro voor extra opleidingen rond Artificiële Intelligentie (AI) en Cybersecurity in het hoger onderwijs in West-Vlaanderen.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #braindrain, #cybersedurity, #Hilde Crevits, #opleiding, #Pcanol, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: nikauforest - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dit Vlaams geld gaat naar Howest, Vives, KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, KU Leuven Campus Brugge en UGent Campus Kortrijk om extra opleidingen in deze gebieden uit te bouwen. Dat is belangrijk voor de bijscholing van personeelsleden van de West-Vlaamse bedrijven.

De economische barometer voor West-Vlaanderen staat positief. De bedrijfsleiders hebben vertrouwen en ook het consumentenvertrouwen is hoog. Maar er is ook de arbeidskrapte, zeker in het zuiden van de provincie. Daarom is het belangrijk om de braindrain in de provincie tegen te gaan.

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits: “De digitalisering in de bedrijven, in de samenleving gaat bijzonder snel. Kwalitatieve bijscholingen in het kader van levenslang leren worden alsmaar belangrijker. Met deze steun kan geïnvesteerd worden in bijkomende opleidingen met artificiële intelligentie en cybersecurity in de hoofdrol. De recente gebeurtenissen bij Picanol in Ieper tonen het belang hiervan aan.”

Deze steun moet uiteindelijk leiden tot een versterkt aanbod aan gespecialiseerde opleidingen rond digitaal ondernemen, afgestemd op de noden van het bedrijfsleven.

Deze opleidingen moeten aansluiten op de economische speerpunten in de provincie: mechatronica & industrie 4.0, voeding en gezondheid, nieuwe materialen en kunststoffen en de marine en maritieme sector.