Succesvolle eerste Clean Vision Summit

450 deelnemers maakten kennis met 22 innovaties, verdeeld over 7 terreinen. Ze konden gaan luisteren naar 12 wetenschappelijke pitches of een persoonlijk advies vragen aan een expert.

Trefwoorden: #Clean Vision Summit, #duurzaamheid, #Green Deal, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE - Hans Bruyninckx, directeur van het Europese Milieuagentschap: “Hoe meer we versnellen en opschalen en stoppen met niet-duurzame praktijken, des te meer ruimte zal er zijn om over te stappen op duurzaamheid. Investeer in duurzaamheid, niet in doodlopende straten."

Hij wees verder ook op de complexiteit van de uitdagingen waar Europa nu voor staat. Ook als alle aangekondigde maatregelen uitgevoerd worden, zal de ambitie die de Green Deal voorop heeft gesteld (een klimaatneutraal Europa tegen 2050), niet gehaald worden.

Het is noodzakelijk om een tandje hoger schakelen en alle mogelijke innovatieve technologieën verder uitwerken en implementeren. Daarnaast is er echter ook nood aan een verandering van attitude en gedrag. De Europese Green Deal betekent een opportuniteit en het is aan de bedrijven om die ook te zien en aan te pakken.

Deze eerste Clean Vision Summit was een initiatief van de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO.