• 13/03/2012
  • |     BB

UGent wil eigen duurzaamheidplan uitdokteren

De Universiteit Gent wil via onder meer rondetafels een concreet duurzaamheidskader voor haar onderwijs, onderzoek en organisatie bepalen.

Trefwoorden: #duurzaam, #duurzaamheid, #transitie ugent, #ugent, #universiteit gent

Lees verder

research

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE -- Waar wil de UGent staan over pakweg 10, 20 of 30 jaar? Een 80-tal UGent’ers, creatieve denkers, milieubewuste medewerkers, experten, maar ook heel wat beleidsmensen, engageren zich om mee de denkoefening te maken en deel te nemen aan rondetafelgesprekken op 15 maart 2012.

De thema’s die ter discussie voorliggen zijn energiebeleid, mobiliteitsbeleid, duurzame voeding, voorkomen van afval en duurzaam materiaalbeheer. Maar er zal ook worden gedebatteerd over onderzoek en onderwijs en hun rol inzake duurzame ontwikkeling.

Het idee zelf is geïnspireerd op het engagement van de Stad Gent om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. Stad Gent installeerde een denktank met diverse actoren binnen de stad die deze doelstelling en de transitiepaden daar naartoe vorm gaf.

De UGent was hierbij actief betrokken. Hierdoor geïnspireerd werd het idee opgevat om deze oefening ook aan de universiteit te doen.

De bedoeling is om in de loop van het komende jaar de oefening verder te zetten en te verfijnen. Dit proces kreeg de naam 'Transitie UGent' mee.