• 08/04/2013
  • |     BB

UGent: ‹geen Vlaamse onderwijsmiddelen gebruikt voor Koreaanse campus›

Vanaf begin 2014 gaat de Universiteit Gent in Zuid-Korea opleidingen geven. De nieuwe vzw Ghent University Korea garandeert alvast dat er geen Vlaamse onderwijsmiddelen gebruikt worden.

Trefwoorden: #Ghent University Korea, #songdo, #Songdo Global University Campus, #ugent, #universiteit gent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGnet )

ENGINEERINGNET.BE -- De idee voor een eigen campus - Ghent University Global Campus – dateren al van 2009. Toen al zocht de UGent een manier een voet aan de grond te krijgen in Noord-Oost-Azië, naar analogie van wat Amerikaanse universiteiten – de internationale concurrentie – doen.

'Bovendien biedt de campus nieuwe wegen voor studentenuitwisseling en bijkomende jobkansen voor onze alumni en personeel', stelt de universiteit.

Sinds de eerste contacten in 2009 is een hele weg afgelegd: er is een businessplan opgesteld, een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en de NVAO heeft de opleidingen geaccrediteerd, waardoor ze gegarandeerd zijn qua niveau.

De accreditatie door het Koreaanse Ministry of Education, Science and Technology wordt naar verluidt nog in de zomer van 2013 verwacht.

De opleidingen situeren zich binnen de domeinen Voedingstechnologie, Milieutechnologie en Moleculaire biotechnologie. Ze zullen worden verzorgd door een permanente staf van ongeveer 35 personen die binnen de UGent, bij haar partners en internationaal gerekruteerd worden.

Die permanente staf wordt aangevuld met een zogenaamde 'flying faculty', bestaande uit personen die in vier weken durende modules telkens een vak zullen doceren.

De UGent is meteen de eerste Europese universiteit op de Songdo Global University Campus in de Incheon Free Economic Zone (IFEZ).


LEES OOK
Paul De Knop: VUB rector op zoek naar... sponsors en studenten - artikel

ACHTERGROND
Op een tweedaags symposium 'Dare to Think, Where to Link - Education and Research Link between Korea and Europe' verzamelen op 8 en 9 april 2013 een UGent-delegatie, en wetenschappers en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen in Zuid-Korea. Onder de prominenten was er onder meer de Gentse burgemeester Daniël Termont.