• 14/12/2012
  • |     BB

Keuzevak ondernemen HoGent groot succes

Zeventig HoGent-studenten werken aan businessplan in kader van keuzevak 'ondernemen'. Het beste ontvangt symbolische prijs in het bijzijn van Vlaams minister-president Kris Peeters.

Trefwoorden: #hogent, #kris peeters

Lees verder

opleidingen

ENGINEERINGNET.BE -- Sinds dit academiejaar organiseert de HoGent het keuzevak ondernemen. Gedurende elf weken moeten de studenten daarbij een businessplan opstellen.

De voorbije elf weken hebben de zeventig studenten die gekozen hebben voor het keuzevak ondernemen aan een businessplan gewerkt.

Een jury van lesgevers en ondernemers hebben daaruit een top drie gekozen. Het beste businessplan wordt nu voorgesteld en de winnaar ontvangt een symbolische prijs. Deze prijs wordt uitgereikt in het bijzijn van Vlaams minister-president Kris Peeters.

De uitreiking wordt gekoppeld aan een business café, waarbij de studenten in contact worden gebracht met de ondernemerswereld. Ondernemers komen spreken over hun ervaringen en vertellen welke mogelijkheden jonge ondernemers hebben.

Het keuzevak ondernemen is een praktijkgericht opleidingsonderdeel, vooral gericht naar niet-economische studenten met een uitgesproken ambitie, zin voor initiatief, creativiteit en doorzettingsvermogen.

In dit nieuwe opleidingsonderdeel werken studenten aan een concreet en realistisch businessplan waardoor ze de verschillende aspecten (strategisch, organisatorisch, financieel, commercieel, perso-neel, logistiek, juridisch) van het ondernemen in hun samenhang leren zien.

Via zorgvuldig geselecteerde en sprekende testimonials legt de student bovendien de eerste hoekstenen van een ondernemend netwerk. Ook de persoonlijke aspecten van succesvol ondernemerschap staan op het menu.