Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Lilium, dat in München een elektrisch vliegtuig ontwikkelt dat verticaal start en landt, haalt bij bestaande investeerders meer dan 240 miljoen dollar (zo’n 217 miljoen euro) op.

Trefwoorden: #Duitsland, #elektrisch vliegtuig, #Lilium

Lees verder

Techniek

( Foto: Lilium )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe middelen komen van Atomico, Freigeist, LGT en hoofdinvesteerder Tencent. Sinds de start in 2015 zamelde Lilium al meer dan 340 miljoen dollar (307 miljoen euro) in. Het geld zal gebruikt worden om de Lilium Jet verder te ontwikkelen en de serieproductie in de pas voltooide productiefaciliteiten voor te bereiden.

De eerste fase van de testvluchten met de demonstrator, die vorig jaar in mei van start ging, werd onlangs afgerond. Het toestel, dat vijf zitplaatsen telt, haalde bij die proefvluchten snelheden van meer dan 100 km/u. De Lilium Jet moet uiteindelijk een uur in de lucht blijven en daarbij een bereik van 300 km halen. In de kantelende vleugels en staartvlakken zijn 36 onafhankelijke elektrische aandrijfmotoren ingebouwd.

Het bedrijf plant daarenboven om vanaf 2025 een regionale luchtmobiliteitsdienst te exploiteren in verschillende regio's van de hele wereld. "De nieuwe fondsen zullen ons in staat stellen grote stappen te zetten in de richting van ons gedeelde doel om al in 2025 regionale luchtmobiliteit te bieden”, aldus Christopher Delbrück, Chief Financial Officer van Lilium, dat ondertussen 400 medewerkers telt.

Het grote voordeel van dit toestel: geen uitstoot tijdens het vliegen.


Video: