BAM neemt ’s werelds eerste elektrische wals in gebruik

Een ouder model, dat aan revisie toe was, is in de werkplaats van het materieelbedrijf van BAM in de afgelopen anderhalf jaar omgebouwd tot dit duurzame materieel.

Trefwoorden: #accu, #BAM, #brandstof, #carrosserie, #CO2, #dieselmotor, #duurzaam, #e-wals, #elektrisch, #emissievrij, #klimaatdoelstelling, #laden, #materieelbedrijf, #ombouwen, #revisie, #stikstof, #stil, #wals, #waterstof, #werkplaats

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.BE - Deze week is de e-wals voor het eerst ingezet op een project voor de Nederlandse gemeente Almere. Andere projecten zullen snel volgen. BAM levert met deze elektrische wals een bijzondere bijdrage aan de klimaatdoelstelling van haar opdrachtgevers door schoner te bouwen.

Door de elektrische aandrijving stoot de wals op locatie geen CO2 en stikstof uit. Daarnaast is de wals een stuk stiller dan de huidige walsen.

Waar het lastig is om zwaar materieel te elektrificeren, leent een wals zich daar beter voor. Die hoeft niet keer op keer een zware last te hijsen of continu te graven in een bouwput.

De wals heeft alleen energie nodig om te rijden en te sturen, net als een personenauto. De wals is natuurlijk wel zwaarder dan een gemiddelde auto, maar hoeft geen rijbereik van honderden kilometers te hebben om op de eindbestemming te komen.

Ten opzichte van de oorspronkelijke dieselmotor in deze carrosserie scheelt het zeven liter brandstof per uur, ofwel zo’n 73 liter per dag. Met de elektrische wals bespaart BAM zo’n 236 kilo CO2 per dag. Op jaarbasis met 180 draaidagen is dat ruim 42.000 kilo.

Op volgeladen accu’s is de wals acht uur inzetbaar. Na drie tot vijf uur laden zijn de accu’s weer helemaal vol. Hierdoor is de wals dagelijks inzetbaar.

Er is een groeiende vraag naar duurzame oplossingen. Daarom blijft het niet bij deze elektrische wals. BAM streeft ernaar om op termijn een emissievrije asfaltset te hebben. Voor zwaarder materieel is bijvoorbeeld waterstof ook een mogelijke oplossing.