ENGIE Academy promoot technische beroepen

Het idee hiervoor is gegroeid uit de vaststelling dat het steeds moeilijker wordt om technische profielen te rekruteren in België. ENGIE moet bijvoorbeeld jaarlijks 800 technici aanwerven.

Trefwoorden: #ENGIE, #opleiding, #rekruteren, #technici, #technische profielen

Lees verder

Opleiding

( Foto: ENGIE )

ENGINEERINGNET.BE - Om een antwoord te bieden op deze uitdaging en om een actieve bijdrage te kunnen leveren tot de transitie naar een koolstofneutrale wereld, lanceert ENGIE zijn “ENGIE Academy”.

Via sterke partnerschappen met regionale opleidings- en arbeids­bemiddelings­organisaties zoals VDAB, Actiris en Forem wil men mensen warm maken voor en omscholen tot technische beroepen. Verder zullen ook de interne opleidingen voor de huidige en toekomstige medewerkers versterkt worden.

Feit is ook dat nog steeds te weinig jongeren kiezen voor technische opleidingen, hoewel die garantie bieden op een job. Daarnaast beantwoorden sommige technische opleidingen niet meer voldoende aan de behoeften van bedrijven. En dat terwijl een groot deel van de tienduizenden vacatures die momenteel openstaan in ons land gericht is op technische profielen.

De nieuwe academie heeft 4 belangrijke doelstellingen: mensen op weg helpen naar een job, technische scholen ondersteunen, jongeren helpen hun roeping te vinden en de eigen medewerkers voortdurend blijven opleiden.


Meer info vind je op www.engie-academy.be