bpost-dochter opent Nederlands E-fulfilment center

Active Ants, dochteronderneming van bpost group, heeft in het Nederlandse Roosendaal een gloednieuw fulfilment center in gebruik genomen waar mensen efficiënt naast en met robots werken.

Trefwoorden: #Active Ants, #Autonomous Mobile Robots, #bpost, #e-fulfilment center

Lees verder

Techniek

( Foto: bpost )

ENGINEERINGNET.BE - In het ultramoderne warehouse zullen duizenden goederen ingepakt worden voor webwinkels. Active Ants zal vanaf 2021 ook een Belgisch filiaal openen.

Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants: “De opslag, order-picking en sorteren zijn volledig geautomatiseerd. Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots.” 65 “Autonomous Mobile Robots” (AMR’s) brengen lege dozen naar de medewerker, die deze vult met goederen die weer door andere robots zijn aangeleverd.

Vervolgens rijden de AMR’s naar verschillende inpakmachines, die de dozen op maat sluiten - wegen en voorzien van een verzenlabel, zodat er geen opvulmateriaal nodig is en zo weinig mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd naar de klant.

Daarna pakken de AMR’s de gesloten doosjes weer op en sorteren ze deze naar de respectievelijke vervoerders. Voor de opslag wordt gebruik gemaakt van een opslagbakken systeem waarbij ook hier weer een veertigtal speciale robots goederen uit het systeem halen en naar de medewerkers brengen.

Ook bij dit good-to-man systeem is aan een zeer lage footprint gedacht. Het systeem slaat tot zes keer meer voorraad op per vierkante meter, en de robots hergebruiken hun eigen energie waardoor het elektrisch verbruik minimaal is.

Via de groei van zijn dochterondernemingen drukt bpost steeds meer zijn stempel op e-commerce logistiek wereldwijd en kan het bedrijf duurzaam blijven groeien wereldwijd en één van de belangrijkste Belgische werkgevers blijven.

Met de opening van dit nieuwe fulfilment center staat hun teller nu op 8 commerciële fulfilment centra van in Europa.


Video: