Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Trefwoorden: #logistiek, #Rent-All, #RFID, #verhuur, #verhuuritems

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Nederlandse Rent-All is een toonaangevend verhuurbedrijf van rigging, licht-, audio- en videoapparatuur. Met een materiaalvloot van +/- 260.000 verhuurartikelen was de manuele registratie van de in- en uitgaande bewegingen van hun verhuurmaterialen een tijdrovend en foutgevoelig proces.

Rent-All ging daarom op zoek naar een automatisch detectiesysteem dat hen informeert waar en in welke staat hun artikelen zich bevinden, en wat de omlooptijd per verhuuritem is.

Bij het laden en lossen van de orders gaan alle verhuurmaterialen door één van de RFID-gates aan de loading docks. De RFID-gates met geïntegreerde readers en antennes registreren alle voorbijkomende tags en sturen de info vervolgens naar het ERP-systeem van Rent-All via de Aucxis-middleware HERTZ.

Doordat de verhuuritems nu automatisch in plaats van manueel gedetecteerd en gecontroleerd worden tijdens het laad- en losproces, worden de laadlijsten aanzienlijk sneller afgewerkt.

Dankzij de verhoogde accuraatheid van de pickings zijn er bovendien geen naleveringen naar klanten meer nodig. De RFID-oplossing biedt ook een real-time overzicht van de levensloop van elk artikel, zoals het aantal verplaatsingen, de looptijden, het onderhoud en eventuele defecten.

Theo van Workum, CEO Rent-All: : “Wij kozen voor Aucxis omdat zij de enige partij waren die ons zowel de nodige hardware als de bijbehorende software en middleware konden leveren”.


Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/nl/rfidBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.