Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Trefwoorden: #opleiding, #start-up, #Start it @KBC, #Teaching Each Other, #TEO

Lees verder

opleiding

( Foto: TEO )

ENGINEERINGNET.BE - TEO ontwikkelde een digitaal platform en speciale ‘leerkoffers’ voor bedrijven met complexe technische omgevingen.

Die koffers hebben aan één kant een touchscreen, waarop oefeningen verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch of pneumatisch schema. In de andere helft van de koffer moet de trainee dit schema effectief bouwen en dus aansluitingen maken, metingen uitvoeren, …

Naast de koffer wordt ook het nodige materiaal meegegeven om die praktijkopdrachten uit te voeren. Alles wordt aan huis geleverd, zodat trainees op hun eigen tempo kunnen oefenen.

Werknemers die een praktische opleiding via dit platform volgen, worden daarin ook bijgestaan door persoonlijke trainers. Met de koffers kan je een docent consulteren via een videocall. Die volgt via de ingebouwde camera elke stap mee en kan bijsturen of extra coachen.

Bij de ontwikkeling van dit platform werd TEO ondersteund door Start it @KBC, de grootste accelerator van ons land.