Siemens ontvangt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Technologiespeler Siemens heeft, als één van de eerste Belgische ondernemingen, het label ‘Employer ready for the future of work’ ontvangen van technologiefederatie Agoria.

Trefwoorden: #Agoria, #Employer Ready for the Future, #label, #opleidingen, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - In het ‘Be The Change’-charter, dat bedrijven oproept om hun personeelsbeleid af te stemmen op de arbeidsmarkt van morgen, schuift Agoria tien engagementen naar voor, waarvan Siemens er reeds drie aanging.

In 2018 maakte Agoria samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Forem en Actiris ‘Be The Change’, een grondige studie die de evolutie van de arbeidsmarkt in ons land tot 2030 in kaart bracht. Onlangs werd een nieuwe editie van de studie gepubliceerd.

Permanente vorming is één van de belangrijkste actiedomeinen waar de komende jaren moet in geïnvesteerd worden om de Belgische concurrentiekracht te verzekeren. Siemens zet al langer fors in op onderwijs en ‘life long learning’ via o.a. ‘My Learning World’, een digitaal Learning Experience platform waarin meer dan 30.000 relevante e-learnings, video’s, webinars, VR-trainingen, e-books en meer worden aangeboden.

Daarnaast organiseert het bedrijf ook digitale leerweken, waarin medewerkers extra aangemoedigd worden om gebruik te maken van het leeraanbod en op die manier er voor te zorgen dat ze relevant blijven in hun huidige en toekomstige jobs.