Vlaamse overheid plant energiebesparing eigen gebouwen en installaties

Eind vorig jaar werd 3,3 miljoen euro aan middelen toegekend voor energiebesparende projecten binnen de overheid. Projecten kunnen via het Vlaams Energiebedrijf (VEB) ingediend worden.

Trefwoorden: #CO2, #energiebesparing, #gebouwen, #installaties, #isolatie, #LED, #VEB, #Vlaamse overheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: olivier26 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In de zomer kende de Vlaamse overheid ook al 0,7 miljoen euro toe. In totaal subsidieerde de regering in 2020 dus voor 4 miljoen euro energie­besparende projecten binnen de overheid.

Zuhal Demir, Vlaams Minister van Energie: “De overheid moet het goede voorbeeld geven voor de klimaatdoelstellingen. Ook in 2021 doen we voort met het Actieplan Energie-Efficiëntie.”

Het Actieplan Energie-Efficiëntie voor de Vlaamse overheid gaat al enkele jaren mee. Nieuw is dat toekenning in verschillende rondes gebeurd. Publieke diensten die al een projectvoorstel hebben liggen, moeten zo dus minder lang wachten en kunnen direct tot actie overgaan.

De toegekende projecten (50) van deze oproep ondersteunen voornamelijk de verledding en verschillende isolatieprojecten. De totale investeringswaarde ligt op 4.848.160 euro, de projecten worden dus voor 83% gefinancierd door het Actieplan.

Bij realisatie zullen de renovatieprojecten 4,39 GWh primaire energiebesparing per jaar opleveren. De bijhorende CO2-besparing is 5.716 ton CO2, het equivalent dat 473 hectare bos op een jaar kan opnemen.