Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Trefwoorden: #certificering, #circulair, #Covestro, #hernieuwbaar, #ISCC Plus

Lees verder

Techniek

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Hierdoor kan het bedrijf zijn klanten nu grote productvolumes van het hoogwaardige kunststof polycarbonaat kan aanbieden, gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en van dezelfde hoge kwaliteit als polycarbonaat op basis van fossiele brandstoffen.

Maar ook de polyurethaan-tussenproducten methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) uit Krefeld-Uerdingen en aniline uit de Antwerpse vestiging zijn voortaan beschikbaar met ISCC Plus-certificering.

In het kader van een strategische samenwerking ontving Covestro in oktober een eerste zending ISCC-Plus gecertificeerde fenol van Borealis, dat werd geproduceerd uit hernieuwbare koolwaterstoffen, die op hun beurt door Neste werden aangeleverd.

Fenol is een tussenproduct voor polycarbonaat. Dit betekent dat de toeleveringsketen van het initieel ingezette afval of de initieel gebruikte restoliën & vetten tot aan de kunststof nu volledig ISCC-Plus-gecertificeerd is. Polycarbonaat wordt gebruikt in hoogwaardige toepassingen in onder andere de automobiel- en elektronicaindustrie.

De certificering van zowel de kunststof zelf als de tussenproducten MDI en aniline versterkt het gebruik van alternatieve grondstoffen. MDI wordt gebruikt voor de productie van polyurethaan hardschuim, dat al tientallen jaren zijn efficiëntie bewijst als isolatiemateriaal in onder andere gebouwen.


ACHTERGROND
ISCC ("International Sustainability and Carbon Certification") is een internationaal erkend systeem voor de duurzaamheidscertificering van biomassa en bio-energie. De norm is van toepassing op alle stadia van de waardeketen en wordt wereldwijd erkend. ISCC Plus omvat verdere certificeringsmogelijkheden voor technisch-chemische toepassingen, waaronder plastics uit biomassa.