Gimv sluit de uitgifte eerste duurzame obligatie succesvol af

Gimv meldt dat het met succes zijn eerste duurzame obligatie heeft uitgegeven voor een totaal bedrag van 100 miljoen euro. Dit was mogelijk door de creatie van een duurzaam finan­cierings­kader.

Trefwoorden: #duurzaam, #Gimv, #investering, #obligatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: ipopba - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Gimv pioniert als beursgenoteerde investerings­maatschappij in de creatie van een kader voor duurzame financiering. Met dit framework wordt het financieringsbeleid afgestemd op de duurzame investeringsambities. Het kader laat toe om ook in de toekomst duurzame financiering aan te trekken.

Gimvs kader voor duurzame financiering werd geëvalueerd en goedgekeurd door Sustainalytics, onderdeel van de Morningstar groep en toonaangevende onafhankelijke ESG-analist.

Deze obligatie markeert een belangrijke stap wat betreft hun inspanningen om toonaangevende bedrijven te creëren. De investeringsmaatschappij beheert momenteel een portefeuille van 55 bedrijven in vier verschillende investeringsplatformen die zich richten op sectoren die essentieel zijn voor de toekomst van onze economie en samenleving.

Hun portefeuille bevat ambitieuze bedrijven die zich richten o.a. op het promoten van gezonde duurzame voeding, het bieden van brede toegang tot zorg, het bijdragen tot de actieve integratie en vooruitgang in de digitale samenleving of het ontwikkelen van eco-efficiënte technologieën voor een circulaire economie.

De obligatie werd uitgegeven via een private placement en in de eerste plaats aangeboden aan institutionele beleggers. ING en Belfius werden hierbij gemandateerd als joint-lead managers.