• 27/03/2012
  • |     BB

10 miljoen euro van Vlaamse overheid voor vijf bedrijven

Genzyme, O Beton, Ford Lommel, Kluizendok Tank Terminal en Nike ontvangen 10,3 miljoen strategische investerings- en opleidingssteun van Vlaamse overheid.

Trefwoorden: #Ford, #Genzyme? O Beton, #Kluizendok Tank Terminal, #Nike

Lees verder

Nieuws

( Foto: Genzyme )

ENGINEERINGNET.BE -- De Vlaamse Regering kent aan vijf Vlaamse ondernemingen in totaal 10,3 miljoen euro steun toe in het kader van strategische investerings- en opleidingssteun.

Deze dossiers gaan gepaard met bijna 320 miljoen materiële investeringen en 42 miljoen uitgaven voor opleiding en training vanwege de bedrijven zelf.

In de betrokken ondernemingen zullen naar verluidt ‘zo in totaal 605 bijkomende voltijdse arbeidsplaatsen gecreëerd worden’.

Het gaat om de bedrijven Genzyme Flanders, O Beton, Ford Lommel, Kluizendok Tank Terminal en Nike.

Genzyme Flanders bouwt in Geel twee nieuwe productie-eenheden voor de aanmaak van alglucosidase alfa, het actieve bestanddeel van haar enzymevervangende therapie voor de spierziekte van Pompe. De productie-units die tegen 2014 operationeel moeten zijn, worden vlakbij de bestaande bedrijfsgebouwen opgericht en vertegenwoordigen een investering van 250 miljoen euro.

Kluizendok Tank Terminalis een pas opgerichte kleine onderneming die in de haven van Gent een tankterminal voor vloeibare petroleumproducten gaat opstarten.