Hogeschool Odisee en Siemens zetten duaal leertraject op

Odisee-studenten kunnen vanaf volgend academiejaar een groot deel van hun vakken bij Siemens volgen. Dit soort duaal leren verkleint de afstand tussen de schoolbanken en de praktijk.

Trefwoorden: #duaal, #Hogeschool Odisee, #leertraject, #Siemens, #studenten

Lees verder

opleiding

( Foto: Odisee )

ENGINEERINGNET.BE - De opleidingen Energietechnologie en Elektromechanica van de Odisee-hogeschool geven jaarlijks een student de kans om bij Siemens 50 van de 60 studiepunten van het derde opleidingsjaar te volgen.

“Naast de stage en de bachelorproef zullen onze studenten er dus ook diverse vakken volgen die ze anders bij ons aan de hogeschool zouden hebben”, zegt Bram Rotthier, opleidingshoofd Energietechnologie aan de Gentse Technologiecampus van Odisee. “Het gaat over technische vakken als programmatie, netwerken of data handling, die een goede aanvulling zijn op ons studieprogramma.”

Bij Odisee is het enthousiasme groot over deze samenwerking met een belangrijk bedrijf als Siemens. “Duaal leren, waarbij studenten hun vaardigheden op school en op de werkvloer ontwikkelen, zal aan belang toenemen in de nabije toekomst”, duidt Annemie Vermeyen, hoofd van de opleiding Elektromechanica in Aalst.

“We zijn er van overtuigd dat veel van onze studenten hun kans zullen wagen en gaan solliciteren voor die plekken. We starten op kleine schaal – één student van de campus in Gent en één student van de campus in Aalst. Later hopen we dit aantal op te krikken."

"Bij Siemens, dat bekend staat om zijn sterke interne opleidingen, krijgen ze een unieke kans om in een professionele bedrijfsomgeving kennis en vaardigheden op te doen en te werken met de nieuwste technologie. Dit initiatief verkleint de afstand tussen de schoolbanken en de praktijk, en is een absolute meerwaarde voor de opleiding.”

Eddy Nelis, Senior Vice President Siemens Digital Industries: “Het is een van onze missies om bij te dragen aan het ontwikkelen van nieuw ingenieurstalent. Voor Siemens is het cruciaal om studenten te betrekken bij onze technologische innovatieprojecten door hen regelmatig te laten kennismaken met hoogtechnologische oplossingen op het terrein."