• 30/03/2012

Presentatie energierecuperatieproject Nyrstar - Maintenance - invitatie

Energierecuperatieproject bij zinkproducent Nyrstar. Casestudie tijdens het Energy Congress van MAINTENANCE 2012.

Lees verder

Productnieuws

Waar liggen de uitdagingen van de onderhoudssector precies? Beursorganisator easyFairs heeft in het kader van MAINTENANCE2012 een enqute uitgevoerd bij 435 experts binnen het vakgebied. De informatiehonger naar energiebesparing is met 30% hl duidelijk op de radar terug te vinden. Argumenten genoeg om ook het thema energie tijdens de seminars van MAINTENANCE2012 aan bod te laten komen, want net de onderhoudsdienst kent het machinepark en de procesinstallaties als geen ander.

Het programma, 19 april 2012 Antwerp expo

11:00 11:30
De effecten van goed onderhoud op het energieverbruik van roterende machines

Lagerunits aangepast aan uw toepassing om het energieverbruik te reduceren: Stijgende energieprijzen, een moeilijke economische situatie of een groen imago voor het bedrijf. Er kunnen veel redenen zijn om het energieverbruik en dus ook de ecologische voetafdruk te reduceren.

In deze presentatie gaan we dieper in op de mogelijkheden om bij roterende toepassingen de wrijving en dus ook de energieverliezen te reduceren door speciale hiervoor aangepaste lagerunits. Lagerkeuze, speciale vetten, nieuwe materialen en afdichtingen komen hierbij allemaal aan bod.

Jurgen Matthieu, Business Development Manager - SKF

11:30 12:00
Revisie van een stoomturbine binnen het kader van een energierecuperatieproject bij zinkproducent Nyrstar

Energie betekent voor elk productiebedrijf een significant en stijgend onderdeel van het kostenplaatje. Voor zinkproducent Nyrstar is dit zeker niet anders en daardoor werd ook het startschot gegeven voor een energierecuperatieproject op de site van Nyrstar Balen.

Waar vroeger een deel van de warmte gerecupereerd werd en deze geturbineerd werd naar een lage druk stoomnet om dan verder te gebruiken voor procestoepassingen, zal nu dit lagedruk stoomnet gevoed worden met recuperatiewarmte die voorheen afgevoerd werd via koeltorens.

In de toekomstige situatie zal het dus mogelijk zijn om de stoom volledig te laten condenseren in een stoomturbine, wat een 7 Mw aan extra elektrische energie gaat opleveren. Een reeds bestaande Alstom-stoomturbine, die voorheen maar zeer sporadisch werd gebruikt, zal nu permanent 12Mw aan elektrische energie afleveren.

Binnen dit kader heeft Nyrstar de taak aan Alstom toevertrouwd om deze stoomturbine een stevige revisie te laten ondergaan om de gedane investeringen en dus de beoogde return on investment te borgen.

Benjamin Deolet, Engineering Manager Alstom & Maarten Vanuyten, MOC Engineer Nyrstar

12:30 13:00
Hoe energie-efficiënt met pneumatische energie omgaan?

Economische efficintie en milieubewustzijn zijn de belangrijkste woorden in de huidige maatschappij. Echter, als het gaat over het verhogen van het bewustzijn over deze onderwerpen in de dagelijkse leven is er sensibilisering nodig.

Voor een deel, wordt het nog beperkt tot "Doe het licht in de werkplaats uit als je gaat eten". De kwestie van de lucht is net zo relevant. Deze vorm van energie die gewoon vloeit uit een snelkoppelling is niet onuitputtelijke en moet in deze context ten minste evenveel aandacht hebben.

Overdimensioneren van een installatie en te lange leidingen zijn voorbeelden van ondoeltreffende maatregelen die nog maar al te vaak in de praktijk voorkomen. Met behulp van concrete voorbeelden brengen we tips en tricks.

Aldo Zottos, Training Consultant - Festo

Bezoekers van MAINTENANCE kunnen deze sessies gratis bijwonen. Gratis toegangsbadge: https://form.n200.com

MAINTENANCE 2012
18 & 19/04/2012 - Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
www.easyFairs.com/MAINTENANCE-BE

Organisator:
easyFairs nv/sa
Roderveldlaan 3, 2600 Berchem

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.