• 03/04/2012
  • |     BB

Imec gastheer van internationale conferentie rond zonnecellen

Deze week verzamelt de top van de zonnecel onderzoekswereld in Leuven voor de tweede editie van de Internationale Conferentie rond Siliciumzonnecellen.

Trefwoorden: #imec, #jef poortmans, #kristallijn, #zonnecel

Lees verder

research

( Foto: imec, Jef Poortmans )

ENGINEERINGNET.BE - De zonnecelmarkt is de voorbije 10 jaar enorm gegroeid en heeft vandaag een jaarlijkse omzet van 35 miljard euro.

Het overgrote deel van de zonnecellen die tegenwoordig geproduceerd en geïnstalleerd worden zijn zonnecellen op basis van kristallijn silicium. Naar verwachting zal dit type ook de komende jaren het grootste marktaandeel behouden.

Maar om de efficiëntie van dit soort zonnecellen te verhogen, hun kost te verlagen, en de duurzaamheid van de technologie te verbeteren, is verder onderzoek in dit domein nodig.

Het Vlaamse onderzoekscentrum imec neemt daarom het voortouw en is deze week gastheer van een belangrijke wetenschappelijke conferentie met presentaties van vooraanstaande onderzoeksinstellingen, universiteiten en bedrijven uit de zonnecelsector.

Jef Poortmans, voorzitter van de conferentie en directeur van imec’s zonnecelactiviteiten: “Alleen door de combinatie van een grondig wetenschappelijk inzicht en toegepast onderzoek kunnen we verder vooruitgang boeken in kristallijn siliciumzonnecellen.”

“Interactie tussen de verschillende spelers is dus essentieel, en dat is wat deze conferentie doet: de beste wetenschappers uit het veld samen brengen met onderzoeksactoren uit de industrie. Imec gelooft in de verdere groei van de zonnecelsector, en wil hieraan bijdragen als gastheer van deze conferentie”.


ACHTERGROND
Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie.
Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt ongeveer 2.000 medewerkers waarvan meer dan 600 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2011 bedroeg imec's budget (P&L) ongeveer 300 miljoen euro.