• 10/04/2012

Topsprekers tijdens de Corrosion under Insulation Seminars

MAINTENANCE 2012: DOW Benelux, Lloyds Register, Vinotte & METALogic

Lees verder

Productnieuws

Krijg op de 2de beursdag van MAINTENANCE 2012, dat op 18 & 19 april plaatsvindt in Antwerp expo,verschillende inzichten hoe u uw bedrijfsinfrastructuur voor corrosie onder isolatie kunt behoeden of genezen.

Het programma, 19 april 2012 Antwerp expo

13:30 - 14:00 Risico-analyse voor corrosie onder isolatie
Corrosie onder isolatie is een schademechanisme dat dure infrastructuur beschadigd en constant aandacht vraagt aan de inspectieafdelingen van een bedrijf. Een risicoanalyse zoals uitgevoerd binnen een RBI programma laat het bedrijf toe de juiste keuzes te maken op gebied van inspectieregimes. Waar, wanneer, hoe en in welke omvang inspecteren is een belangrijk hulpmiddel bij dit onzichtbaar schademechanisme.

Er zijn twee factoren waarmee bedrijven geconfronteerd worden: de omvang van het probleem en de onzichtbaarheid. Beiden geven aanleiding tot enorme kosten. Het uitpakken en opnieuw isoleren van voornamelijk leidingen is een zeer dure aangelegenheid. Risico analyse kan hier de nodige prioriteiten stellen en het budget opdelen zodat de vermoedelijk zwaarst aangetaste zones eerst aangepakt worden.

Tijdens de presentatie komen oa volgende zaken aan bod: Risk Based Inspection aanpak van CUI; Invloedsfactoren op CUI; Hoe inspecteren ?
Rik De Bosscher, Mechanical Engineer (MsC) - LLoyds Register

14:00 - 14:30 Corrosion exposed! Opsporen en oplossen - de praktijk
Deze presentatie gaat over de problemen in de procesindustrie en de uitdagingen van behandeling van corrosie onder isolatie (CuI) in de praktijk. Voorbeelden van corrosie en de gevolgen worden getoond. Met huidige pijpleidingen die aan CuI lijden, is de nadruk bij de opsporing van corrosie, vaak in moeilijke omstandigheden.

Met nieuwe pijpleidingen of tijdens reparatie, zijn het correcte gebruik van materialen, coatings, isolatie en methodologien kritisch voor lange termijn betrouwbaarheid en veiligheid van installaties.

Rens-Peter den Boer, Corrosion Engineer & Rino van Voren, NDT Engineer Dow Benelux B.V.

14:30 - 15:00 Ultrasoon Phased-Array techniek als innovatieve detectietechnologie voor erosie en corrosie
Corrosie en erosie mapping is een efficinte NDO-manier om probleemzones in kaart te brengen. Aan de hand van deze techniek kunnen verschillende varianten van erosie en corrosie visueel en kwantitatief gemaakt worden. Door gebruik te maken van de Ultrasoon Phased-Array techniek verhoogt Vinotte de aftast snelheid en biedt het op hetzelfde ogenblik de mogelijkheid om de inspectie resolutie sterk te verhogen.

Dankzij de perfecte reproduceerbaarheid van deze techniek leent het onderzoek zich des te meer om gecorrodeerde zones periodiek op te volgen. De combinatie van ultrasoon golven voor het inwendige gedeelte samen met 3D-laser metingen om het uitwendige gedeelte te meten geven de mogelijkheid om uw structuur 100% te onderzoeken naar erosie en corrosie.

Stijn Michiels, Contract Manager Advanced NDT Vinotte

15:00 - 15:30 NDO, toepassing van akoestische emisieve detectie van corrosie op een ondergrondse opslagtank.
Corrosie monitoring - sensoren en RBI.

Christine Buelens, Managing Director - METALogic N.V.

Schrijf in via onderstaande link om de sessies bij te wonen:
www.surveymonkey.com/s/9S9TJNZ

Wenst u een bezoekersbadge van MAINTENANCE 2012?
https://form.n200.com

Meer informatie:
MAINTENANCE 2012
18 & 19/04/2012 - Antwerp expo
Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen
www.easyFairs.com/MAINTENANCE-BE