• 11/04/2012
  • |     BB

Northwind-contract van 50 miljoen euro voor Nexans

De bouw van het Northwind offshore windpark blijkt best lucratief voor heel wat leveranciers. Zo meldt Nexans voor 50 miljoen euro kabels te mogen leveren.

Trefwoorden: #belwind, #elia, #Nexans, #northwind, #offshore, #windpark

Lees verder

b2b

( Foto: Nexans )

ENGINEERINGNET -- Nexans heeft een contract van ruim 50 miljoen euro getekend voor de levering van 57 km onderzeese hoogspanningskabels aan Northwind in de Noordzee.

Het project bestaat uit 14 km kabel voor de verbinding van Belwind Fase 2-windpark met Northwind (voorheen Eldepasco genaamd), en 43 km kabel voor het aan land brengen in Zeebrugge van de 381MW geproduceerd door beide windparken.

De elektriciteit wordt in het hoogspanningsstation van Elia in Zeebrugge in het Belgische elektriciteitsnetwerk geïnjecteerd.

Nexans levert de XLPE onderzeese kabels, deels in geleiders met doorsnede 400mm², deels 1.000mm².

De onderzeese kabels worden niet in de Belgische vestiging in Charleroi geproduceerd, maar in de gespecialiseerde fabriek in het Noorse Halden.

De twee glasvezelelementen voor datacommunicatie, besturing en controle die mee in de kabels zijn verwerkt, stammen dan weer uit de fabriek in Rognan.


ACHTERGROND
Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 24.500 mensen en realiseerde in 2011 een omzet van 7 miljard euro.