• 18/06/2012

Nexans sluit contract met Statoil voor onderzeese umbilical

Nexans heeft een contract getekend met Statoil voor de engineering en levering van een onderzeese umbilicalkabel voor de aansluiting van het Gullfaks C-platfom in de Noordzee.

Trefwoorden: #Gullfaks, #Nexans, #Statoil, #umbilicalkabel

Lees verder

b2b

( Foto: Statoil )

ENGINEERINGNET -- Het Gullfaks-project, 160 km ten westen van de Sognefjord in Noorwegen is het op één na grootste onderzeese gascompressieproject van Statoil. Hun grootste onderzeese gascompressieproject is het Asgard-veld.

Het veld bestaat uit verschillende onderzeese subvelden op een diepte van 135 meter. Het bedrijf wil er een onderzeese compressor installeren om de compressie en het transport van gas te vergemakkelijken.

“We zijn zeer verheugd dat Statoil ons heeft gekozen als leverancier van de umbilicals voor dit contract. Dit is het resultaat van onze bewezen expertise, vaardigheden en knowhow in deze sector,” aldus Ragnvald Graff, Sales & Marketing Director van Nexans’ Hybrid Underwater Cables Division.

De onderzeese gascompressie maakt deel uit van de ambitie van Statoil om een ‘onderzeese fabriek’ te ontwikkelen, waarmee de weg kan worden vrijgemaakt naar olie- en gasverkenningen in het Arctisch gebied en andere diepe wateren.

Nexans' power umbilicals integreren de functies van stroomkabels en umbilicals in één kabel waardoor hoogspanning (HV)-toevoer bij diepwaterprojecten mogelijk wordt.

Een power umbilical bestaat uit stalen buizen en glasvezelelementen, signaalkabels voor besturing en monitoring en geïsoleerde voedingsgeleiders.

Bij power umbilicals hoeven de voedings- en besturingskabels niet afzonderlijk te worden vervoerd en geïnstalleerd, waardoor de transport- en installatiekosten aanzienlijk worden verminderd.


(GL)