Urban Crop Solutions wint Europese SDG Award

Het bedrijf won de SDG Award voor hun bijdragen aan de Sustainable Development Goal 11 van de Verenigde Naties, om steden en gemeenschappen duurzamer te maken. Hun missie is om voedselproductie dichter bij het punt van consumptie te brengen.

Trefwoorden: #award, #Urban Crop Solutions, #vertical farming

Lees verder

Techniek

( Foto: Urban Crop Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - De prijs werd bekendgemaakt tijdens de SDG Awards 2021 Summit, georganiseerd door de EU Tech Chamber en gesponsord door de Europese Senaat voor Economie en Technologie. Van de 170 finalisten ontvingen 17 bedrijven een award per SDG. Urban Crop Solutions verzilverde zijn nominatie voor SDG 11: Sustainable Cities and Communities.

De industrie van indoor vertical farming (meerlaagse binnenkweek zonder zonlicht) benadrukt al lang de bijdragen van indoor vertical farming aan veel van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. In indoor farms worden planten gekweekt in volledig gecontroleerde en gesloten omgevingen, waarbij geen chemicaliën of pesticiden worden gebruikt.

Het voedsel wordt bovendien dicht bij de plaats van consumptie geteeld, waardoor er minder ‘voedselkilometers’ hoeven te worden afgelegd en er minder lang gekoeld of behandeld hoeft te worden, wat zowel een negatief effect heeft op het milieu als op de voedingswaarde van voedsel. Bovendien is voor indoor farming 95% minder water nodig dan voor traditionele landbouw - een factor van bijzonder belang in gebieden met waterschaarste.

Urban Crop Solutions heeft zich  gepositioneerd als een landbouwtechnologie bedrijf dat gaat voor volledige duurzame oplossingen. . Hun missie en visie houdt niet op bij het brengen van voedselproductie dichter bij het punt van consumptie, en het minimaliseren van de input van benodigde middelen (d.w.z. water en land), maar ook in het verminderen van wat eruit gaat als afval.