• 24/04/2012
  • |     BB

Amerikaanse NREL en ECN stroomlijnen hun R&D windenergie

Het Amerikaanse National Renewable Energy Laboratory en ECN hebben een CRADA-akkoord getekend om hun samenwerking op het gebied van onderzoek naar windenergie te verstevigen.

Trefwoorden: #crada, #ecn, #energie, #nrel, #onderzoek, #US Department of Energy

Lees verder

research

( Foto: NREL )

ENGINEERINGNET.NL -- Met deze CRADA-overeenkomst – wat staat voor 'Cooperative Research And Development Agreement' - wordt het partnerschap tussen de twee R&D-centra verder versterkt.

Het NREL is het belangrijkste Amerikaanse laboratorium voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van duurzame energie en energiebesparing van het US Department of Energy.

Beide organisaties werken al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw samen, maar halen de banden nu strakker aan door meer onderzoeksresultaten uit te wisselen.

In de praktijk vertalen de nieuwe afspraken zich - onder meer - in gezamenlijk onderzoek naar geavanceerde regelsystemen voor en de studie van de effecten van windturbines die in rijopstelling staan en van windparken waarbij windturbines in het zog van andere windturbines staan.


ACHTERGROND.
Het CRADA-akkoord beslaat een breed scala aan onderzoeksgebieden, waaronder: aerodynamica en akoestiek, ontwikkeling en verificatie van simulatiemodellen, ontwikkeling en analyse van offshore windtechnologie, geavanceerde regelingen van geïntegreerde windturbinesystemen (op land en op zee), effecten van het bedrijven van windturbines in windparken, netwerk- en systeemintegratie, kostenanalyse van turbines op land en op zee, meteorologie en aanbodanalyse, betrouwbaarheid van componenten en geïntegreerd ontwerpen.