• 26/04/2012

Grenzen van RFID volgens HF-technologie verlegd tot 1 meter! - persbericht

De nieuwe RFID-antennes van TURCK hebben een schrijf-/leesafstand van 200 mm tot 1 m. Dit is zowat de dubbele afstand van wat binnen de HF-technologie tot op heden de norm is !

Lees verder

Productnieuws

Voor identificatietoepassingen wordt een onderscheid gemaakt tussen High Frequency (HF) en Ultra High Frequency (UHF) technologie. De HF-technologie werkt met een frequentie van 13,56 MHz en is nagenoeg ongevoelig voor elektromagnetische storingen. UHF-technologie (865868 MHz) wordt dan weer klassiek gebruikt voor toepassingen met een grotere reikwijdte.

HF-antennes met verhoogde reikwijdte tot 1 m

Met de nieuwe reeks van antennes heeft TURCK de grenzen van de High Frequency-technologie effectief verlegd. Deze hebben een schrijf-/leesafstand die varieert van 200 mm tot 1 m. Dit is zowat de dubbele afstand van wat binnen de HF-technologie tot op heden mogelijk was !

Modulair, flexibel, compleet

Turck biedt een volledige RFID-oplossing voor zowel HF- als UHF-toepassingen.
In tegenstelling tot de meeste andere RFID-aanbieders kan TURCK daarbij terugvallen op meer dan 20 jaar ervaring inzake veldbustechniek. Cruciaal in een RFID-systeem zijn niet alleen de schrijf-/leeskoppen en de tags, maar in eerste instantie de mogelijkheid om data uit te lezen en op te slaan en de communicatie met hogere systemen.

In functie van de identificatiepositie binnen het productieproces of het logistieke keten kunnen HF- en UHF-technologie zelfs parallel naast elkaar worden gebruikt. Dit gemengd gebruik gebeurt met dezelfde interfacemodules en software.

Een BL ident station kan tot 16 kanalen bevatten. De voorgeconfectioneerde verbindingsleidingen van max. 50 m reduceren daarbij aanzienlijk de montagetijd van het systeem en maken het mogelijk d.m.v. n gateway vele schrijf-/leesposities te bereiken over een grote oppervlakte.

Klik hier voor meer info (flyers, simulatietool, product data base, ...).


Meer informatie:
MULTIPROX N.V.
Lion d'Orweg 12 - B-9300 Aalst
T 053 766 566 - F 053 78 39 77
mail@multiprox.be - www.multiprox.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Multiprox



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.