• 26/04/2012

Lean Manufacturing Conference door SBM - invitatie

Ook de presentaties op 10 mei van SBM, de managementsschool van SyntraWest houden de vinger aan de pols tijdens AUTOMATION & ENGINEERING 2012.

Lees verder

Productnieuws

De laatste jaren wordt het begrip "lean manufacturing" - dat enerzijds steunt op toegevoegde waarde bekeken vanuit het oogpunt van de klant, en anderzijds op het elimineren van verspilling - meer en meer ingeburgerd in zowel grote ondernemingen als KMO's. Alle kosten worden zoveel als mogelijk beperkt. Grote voorraden worden vermeden. De afgeleverde producten moeten van onberispelijke kwaliteit zijn. Optimalisatie van de planning, reduceren van omstel- en doorlooptijden zorgen naast het feit dat het kostenbesparend is ook voor een verhoogde klantenservice. Productie in kleine series en met een kortere levertermijn is hierbij het logische gevolg.

Inschrijven voor de sessies kan hier.

---------------------

Lean Manufacturing Conference door Ivo Francken, Total Productive Manufacturing TPM Training & Consulting, SBM, Management School Syntra West - 10/05/2012

10:30-11:15
Een georganiseerde werkplek, ht fundament van Lean Management.

Een ordelijke, nette en georganiseerde werkplek is de basis voor het invoeren van Lean Management. De 5S methode is d verbetermethode bij uitstek om dit te bereiken. Het is een eenvoudige methode en daarom uiterst geschikt als starter. Bovendien levert het snel, zichtbaar resultaat op.

Het maakt de werkplek ook veiliger, wat het aantal incidenten en ongevallen drastisch doet dalen. Het tijdsverlies wordt teruggedrongen omdat werknemers niet meer moeten zoeken naar machine-onderdelen of gereedschap. Ook andere onnodige kosten en verplaatsingstijd wordt aangepakt. We tonen U aan de hand van fotos onze praktijkgerichte aanpak, mt resultaat.

11:15-12:00
Kortere runs resulteert vaak in frequenter omschakelen tussen producten.

Maar wat als omschakelen nu nog een grote last is? Om de voorraden van halffabrikaten of eindproducten te verlagen, worden er kortere runs geproduceerd. Dit resulteert in frequenter omschakelen tussen de producten.

Omschakelingen zijn vaak een hele last voor productiebedrijven. De omschakelingen duren lang, er treden veel storingen op bij de herstart van de productielijn. De SMED methode is een analysemethode om omschakeltijden fors te reduceren. Het bestudeert de niet-productietijd die bij een omschakeling optreedt. Door de operatoren te betrekken in een SMEDproject, ontdekken ze zelf welke verbeteracties er nodig zijn. We tonen U aan de hand van een case wat de SMED methode oplevert.

12:00-12:45
Een betrouwbaar machinepark, nodig om Lean te produceren.

Maak het product pas wanneer er een order voor is, maar maak het dan wel snel. Dat is eenvoudigweg gezegd wat Lean is. Maar als uw machinepark heel onbetrouwbaar is, zal het lastig zijn om de producten snel te maken. Door lange pannes, veel korte stops, duurt het lang eer de gewenste hoeveelheid geproduceerd is. Eerstelijnsonderhoud is op maat gemaakt voor productie-operatoren.

Ze worden betrokken bij het basisonderhoud van het machinepark. De dagelijkse en wekelijkse smeer- en inspectietaken voeren zij zelf uit. De machines blijven in optimale conditie, nodig om betrouwbaar te produceren. Nodig om Lean te produceren. We tonen U aan de hand van een case hoe een 20jaar oude machine weer in topconditie kan geraken.

Meer informatie:
AUTOMATION & ENGINEERING 2012
9 & 10/05/2012 - BRUSSELS EXPO (Paleis 1)
Belgiplein 1, 1020 Brussel
www.automation-engineering.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.