• 03/05/2012

Rondetafeldebat tijdens Automation & Engineering 2012 - invitatie

Wat als het beroep van een technicus of een ingenieur gelijk staat met dat van een dokter?<br><br>

Lees verder

Productnieuws

Donderdagmiddag 3 mei, 17u25.

Een dag volgepropt met meetings en deadlines ligt net achter u. U heeft zich nog een weg weten te vinden door de hectische verkeersaders die Belgi rijk is. Net op tijd om uw kind af te halen bij de naschoolse opvang. Een collega-ouder komt net op hetzelfde moment aan. Een ideale gelegenheid om de beslommeringen van de dag even kwijt te kunnen.

In een onbewaakt moment van acuut zelfbeklag wordt snel gedacht: dat mijn kind het maar beter heeft. Ik moet er nu voor zorgen dat hij/zij alle kansen krijgt om later dokter, advocaat of piloot te worden... Volhouden!

Dat het algemeen beeld van het technisch beroep bij Jan Modaal niet bijster positief is, is een feit. Nochtans, aan werkzekerheid is geen gebrek. De Belgische technologische sector heeft duizenden openstaande vacatures die structureel maar niet ingevuld raken.

Hoe kunnen we op korte termijn de perceptie rond het technisch beroep verbeteren? Is ons onderwijsmodel vandaag al afgestemd op de actuele noden van de industrie? Kan het tekort aan vakmannen, ICT-profielen en ingenieurs opgelost door buitenlandse aanwervingen?

Het zijn maar enkele patstellingen waarbij de overheid, onderwijs, HRM-sector en de werkgevers uit industrie de handen in elkaar moeten slaan om ervoor de zorgen dat Belgi op technologisch vlak zijn koppositie behoudt.

Daarom organiseren de Vlaamse Overheid, XPE Engineering, VDAB, Beckhoff Automation en Industrie Technisch Management, op 9 mei, tijdens AUTOMATION & ENINGEERING 2012 een rondetafeldebat dat diverse inzichten brengt om antwoord te bieden op deze problematieken.

De sprekers zijn:
- Lucas Brion, Raadgever Onderwijs van het kabinet van de Vlaamse Minister van Onderwijs, Pascal Smet;
- Marc Boriau, Managing Director van het selectiekantoor XPE Engineering;
- Dorine Samyn, Algemeen Directeur Arbeidsmarktdienstverlening ai van VDAB;
- Patrick Gielis, General Manager van Beckhoff Automation

Schrijf hier in om de presentaties gratis bij te wonen.

Heeft u zich nog niet geregistreerd voor AUTOMATION & ENGINEERING 2012?
Vraag hier uw gratis toegangsbadge aan!

Afspraak op 9 mei om 10u30 in Paleis 1 van Brussels Expo!

Meer informatie:
AUTOMATION & ENGINEERING 2012
9 & 10/05/2012 - BRUSSELS EXPO (Paleis 1)
Belgiplein 1, 1020 Brussel
www.automation-engineering.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.