• 10/05/2012

Imec groeit 5%

Imec rondt 2011 af met meer dan 1.750 publicaties, 41 prijzen voor imec onderzoekers, 132 toegekende patenten en 133 patentaanvragen.

Trefwoorden: #imec, #nano-elektronica

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Imec stelde zijn jaarresultaten van 2011 voor. Ondanks het uitdagend economisch klimaat concludeerde de Raad van Bestuur tijdens zijn jaarvergadering dat imec in 2011 een omzet van 300 miljoen euro realiseerde: een groei van 5%.

Luc Van den hove, Algemeen Directeur van imec: “Ik kijk terug op een uitdagend maar positief jaar. Ons wereldwijde netwerk van partners is een bevestiging van de relevantie van ons R&D-aanbod voor de industrie. Ons business model van open innovatie is altijd onze sterkte geweest. En gezien de groeiende complexiteit van de uitdagingen zal open innovatie steeds belangrijker worden. Want door open innovatie kunnen kosten gedeeld worden, risico’s gespreid en onderzoek versneld.”

In 2011 werd imec ook positief geëvalueerd door de Vlaamse Overheid wat leidde tot de ondertekening van een nieuwe 5-jarige overeenkomst begin 2012. Imec zal tot 2016 jaarlijks een goede 48 miljoen euro ontvangen gekoppeld aan de gezondheidsindex mits het voldoet aan de strategische en operationele doelstellingen in het contract.

Ook Europese samenwerking wordt steeds belangrijker. Luc Van den hove, algemeen directeur imec: “We hebben veel sterktes in Europa: wereldtop R&D-instituten, wereldtop toestel- en materiaalleveranciers, en veel high-end systeembedrijven. Door de krachten te bundelen kan Europa een motor van innovatie worden. Om op langere termijn die innovatieve kracht te stuwen, moet Europa een leidende rol spelen in onderzoek naar geavanceerde technologieën: technologieën voor micro-elektromechanisch systemen en sensoren op chip die gebruik maken van 300mm siliciumschijven, maar ook de meest geavanceerde chiptechnologieën op 450mm schijven.”

“Daarom zet ik mij in om in Europa de krachten te bundelen voor het opzetten van een 450mm R&D-pilootlijn. Zo’n 450mm pilootlijn zal het ganse Europese halfgeleiderecosysteem ondersteunen: toestel- en materiaalleveranciers, fablite en fabless bedrijven, systeemhuizen en chipproducenten. Alleen op die manier kan Europa het meest geavanceerde onderzoek aanbieden op geavanceerde materialen, geavanceerde technologie en geavanceerde systemen.”


(KV) (foto imec)