Proefproject voor productie en hergebruik van composieten in de luchtvaart

De Nederlandse TU Delft gaat onder meer met de Franse universiteit ISAE SUPAERO de mogelijkheden hiertoe onderzoeken. Drie promovendi zullen zowel in Delft als in Toulouse aan het project werken.

Trefwoorden: #duurzaam, #luchtvaart, #TU Delft

Lees verder

Nieuws

( Foto: TU Delft )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe TU Delft France initiative geeft TU Delft de gelegenheid meer samen te werken aan de verduurzaming van de luchtvaart met de Franse universiteit ISAE SUPAERO en met toonaangevende Franse luchtvaart- en ruimtevaartbedrijven, zoals Airbus en Safran.

Henri Werij, decaan Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek: “Internationale samenwerking in Europa met toonaangevende partijen is essentieel om die doorbraken te bereiken die nodig zijn voor een klimaatneutrale luchtvaart in 2050. Het TU Delft France Initiative geeft ons de kans onze samenwerking met universiteiten en bedrijven in Frankrijk uit te breiden.”

Het nieuwe initiatief start met een pilot van TU Delft met ISAE-SUPAERO waarin wordt samengewerkt op het gebied van de productie en (her)gebruik van composieten: lichtgewicht vliegtuigmaterialen.

Drie promovendi die in de pilot gaan starten worden door beide universiteiten begeleid. Zij zullen zowel in Delft als in Toulouse werken.  

Daarnaast gaan TU Delft en ISAE SUPAERO ook meer samen optrekken bij Europese innovatieprojecten. TU Delft en de Franse ambassade in Nederland gaan de komende jaren de wetenschappelijke samenwerking financieren.

Bedrijven uit beide landen krijgen de gelegenheid zich met financiering aan te sluiten. Zij krijgen daardoor toegang tot kennis en wetenschappelijk talent. 

Op de foto: Het convenant is door Ena Voûte (TU Delft) en François Alabrune (Franse ambassadeur in Nederland) ondertekend in het bijzijn van de Franse minister van Onderwijs Sylvie Retailleau en de Nederlandse minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf.