• 21/05/2012

Voka reageert op versterking ecologiesteun

"Meer bedrijven zullen investeren in energie-efficiënte productietechnologieën" en "kan boost geven aan het ontwikkelen van allerhande nieuwe innovatieve technologieën"

Trefwoorden: #ecologiesteun, #voka

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Vlaamse Regering heeft principieel beslist om de ecologiesteun aan bedrijven te versterken.

Daarbij wordt de bestaande regeling versoepeld; tegelijk wordt ‘strategische ecologiesteun’ ingevoerd.

Voka juicht de maatregelen toe.

Gedelegeerd bestuurder Jo Libeer: “De Vlaamse regering creëert hiermee extra stimulansen voor ondernemingen om te investeren in vergroening en verduurzaming. Maar net zo belangrijk is dat ze met deze aangepaste steun ook een invulling geeft aan het Nieuw Industrieel Beleid.”

Over de versoepeling van de bestaande ecologiesteunregeling zegt hij: “Door het mindere economische klimaat waren bedrijven terughoudender om de financiële risico’s te nemen die investeringen in energie-efficiëntie inhouden. De Vlaamse Regering creëert met deze versoepeling en aantrekkelijke steunpercentages extra stimulansen. We verwachten dan ook dat meer bedrijven zullen investeren in energie-efficiënte productietechnologieën.”

Het luik ‘strategische ecologiesteun’ zal ertoe leiden dat ook grootschalige energie- of milieubesparende bedrijfsinvesteringen in aanmerking komen voor ondersteuning. Jo Libeer: “Dergelijke geïntegreerde investeringsprojecten zijn vaak zeer specifiek, waardoor ze in het verleden niet voor steun in aanmerking kwamen. Deze hinderpaal valt nu weg. De voorgestelde maatregel kan een boost geven aan het ontwikkelen van allerhande nieuwe innovatieve technologieën.”


(KV) (afbeelding PLC global solutions)