• 25/05/2012

Bekendmaking NWO-Spinozalaureaten 2012

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakt maandag 4 juni bekend welke onderzoekers dit jaar de NWO-Spinozapremie ontvangen.

Trefwoorden: #NWO, #spinozapremie

Lees verder

research

( Foto: NWO: laureaten 2011 )

ENGINEERIGNET.NL -- De premie is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Iedere laureaat ontvangt 2,5 miljoen euro om verder onderzoek te doen.

De bekendmaking vormt de afsluiting van het evenement Bessensap in het Museon te Den Haag. Pers is, na aanmelding, van harte welkom.

NWO kent de NWO-Spinozapremie jaarlijks toe aan maximaal vier Nederlandse onderzoekers die nationaal en internationaal tot de absolute top van de wetenschap behoren.

De premie is de meest prestigieuze wetenschappelijke premie in Nederland. Een NWO-Spinozapremie is een eerbewijs voor wat de onderzoekers in hun wetenschappelijke carrière bereikt hebben.

Daarnaast is de premie een stimulans voor verder onderzoek. De officiële uitreiking van de premie en het Spinozabeeldje vindt plaats op 7 september.


(GL)

ACHTERGROND
De NWO-Spinozapremies worden toegekend sinds 1995. Wetenschappers ontvangen de premie voor hun voortreffelijk, baanbrekend en inspirerend onderzoek. De laureaten zijn internationaal gerenommeerd en weten jonge onderzoekers te inspireren.


Op foto: Spinozalaureaten Heino Falcke,Patti Valkenburg en Erik Verlinde en NWO-voorzitter Jos Engelen tijdens de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2011 op maandag 6 juni. (Credits: NWO/Arie Wapenaar)