• 29/05/2012
  • |     BB

7 miljoen euro voor collectieve 'Nieuw Industrieel Beleid'-projecten

Minister-president Kris Peeters stelt in het kader van zijn 'Nieuw Industrieel Beleid' 7 miljoen euro ter beschikking voor projecten rond geavanceerde productie- en procestechnologieën.

Trefwoorden: #kris peeters, #nieuw industrieel beleid

Lees verder

Techniek

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET.BE -- De Vlaamse regering lanceert een tweede projectoproep in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid.

Bedoeling is van deze nieuwe oproep is dat clusters van bedrijven, consortia, federaties en kenniscentra collectief inzetten op sleuteltechnologieën. Wat die zijn ligt niet vast, maar er vallen al zeker geavanceerde productie- en procestechnologie, ICT en cleantech onder, aldus een officieel persbericht.

Het moet hoe dan ook gaan om technieken die 'Vlaanderen een strategisch en onmisbaar productiviteits- en concurrentievoordeel opleveren' en leiden tot 'vernieuwing van bestaande productieprocessen of tot nieuwe – nu nog onbekende – commercialiseerbare diensten en goederen'.

Projecten die de introductie van dergelijke technologieën in het bedrijfsleven op gang brengen, kunnen tot 80% van de aanvaarde kosten terugbetaald krijgen.

Projectoproepen kunnen ingediend worden tot en met 13 september 2012, 12u.


ACHTERGROND
Voor meer informatie, surf naar www.agentschapondernemen.be, rubriek ‘subsidies/oproep ondernemerschap’ of mail naar oproep.ondernemerschap@agentschapondernemen.be