• 29/05/2012
  • |     BB

Waalse vakbeurs Precision 2013 volgt Processing 2011 in Namen op

Vakbeursinrichter easyFairs gooit het over een ander boeg in Wallonië: Precision 2013 gaat méér focussen op spitstechnologie en innovatie op het vlak precisie en miniaturisatie.

Trefwoorden: #precision, #precision 2013, #processing 2011, #technifutur, #technologie, #vakbeurs

Lees verder

vakbeurzen

( Foto: easyFairs )

ENGINEERINGNET.BE -- Een nieuwe naam en 'méér hightech-gericht'. Dat zijn de voornaamste veranderingen qua strategie die easyFairs doorvoert sinds de vorige editie van Processing 2011 in Namen. Die beurs vond toen parallel met twee andere events plaats: Maintenance en Environnement.

Maar Wallonië werkt aan een beter imago en wil duidelijk uitpakken met zijn hernieuwd dynamisme. De perfecte illustratie daarvan is de uitspraak van Frédéric Jourdain, directeur bij INFOPOLE Cluster TIC.

Hij stelt in de presentatiebrochure van de beurs: "Er zijn talloze - soms miskende - Waalse bedrijven die reële competenties hebben op het vlak van spitstechnologie en innovatie. Precision 2013 is een unieke gelegenheid om de Waalse sector in de schijnwerper te plaatsen."

INFOPOLE is overigens niet het enige kenniscentrum dat de gelegenheid te baat neemt om met zijn troeven uit te pakken.

Zo zijn er onder meer ook Pôle MecaTech, dat geavanceerde bedrijven in de sector van de Waalse mechanische technologie groepeert; WSL, een incubator voor ingenieurswetenschappen; Interface ADISIF, dat de samenwerking van universiteiten en hogescholen met de bedrijfswereld stimuleert; het competentiecentrum Technifutur, en het Agence de Stimulation Technologique.

Het vakbeurs programma oogt multitechnologisch: micro- en nanotechnologie, luchtvaart, ruimtevaart, farmaceutische & biomedische sector, veiligheid & defensie, telecommunicatie, elektronica & micro-elektronica, informatica, elektromechanica, automobielsector, agrovoeding, ...


ACHTERGROND
Precision 2013, Namur expo - 6 & 7 maart 2013
Ondertitel: 'De vakbeurs voor alle technologische innovaties en oplossingen'