Tine Schaerlaekens wordt nieuwe Managing Director van Catalisti

Tine Schaerlaekens wordt vanaf 1 januari 2024 de nieuwe Managing Director van Catalisti, de speerpuntcluster voor innovatie in chemie en kunststoffen. Ze volgt Joris Van Droogenbroeck op die de functie sinds juni dit jaar ad interim waarnam.

Trefwoorden: #Catalisiti, #chemie, #essenscia, #kunststoffen, #speerpuntcluster

Lees verder

HR

( Foto: Catalisti )

ENGINEERINGNET.BE - Afgestudeerd als bio-ingenieur aan KU Leuven begon Schaerlaekens haar carrière als doctoraatsonderzoeker in het Laboratorium voor Bacteriologie aan het befaamde Rega Instituut.

Na zes jaar als postdoctoraal projectleider bij het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) ging ze in 2010 aan de slag bij essenscia, de sectorfederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences.

Daar begeleidde ze bedrijven en kmo’s met innovatieprojecten in duurzame en biogebaseerde chemie. In die hoedanigheid was ze tussen 2012 en 2021 al deeltijds actief bij Catalisti, en bij voorloper FISCH, als project- en programmamanager.

Als adviseur en directeur innovatie bij essenscia stond ze ook mee aan de wieg van BlueChem, de incubator voor duurzame chemie in Antwerpen.