CaTeC stelt nieuwe generatie ruimtesensoren van E+E Elektronik voor

Met een trio bestaande uit de CDS201, HTS201 en TES201 lanceert de Oostenrijkse sensorspecialist E+E een nieuwe generatie nauwkeurige en betrouwbare ruimtesensoren. Deze zijn nu verkrijgbaar bij CaTeC.

Trefwoorden: #automatisering, #CaTeC, #ruimte, #sensor

Lees verder

Productnieuws

( Foto: CaTeC )

ENGINEERINGNET.BE - Afgestemd op de betreffende automatisering toepassing zijn het CDS201 3-in-1-transmitter voor CO2, vochtigheid en temperatuur, de HTS201 vochtigheids- en temperatuursensor en de TES201 temperatuursensor uitstekende keuzes.

Elke variant heeft analoge uitgangen of een digitale interface en een groot, modern display. De functionele klikbehuizing minimaliseert de installatiekosten en vermijdt het binnendringen van valse lucht.

Uitstekende meetprestaties, innovatief ontwerp 
De drie sensoren maken indruk met hun uitstekende nauwkeurigheid in termen van fysieke grootheden. Dit is het resultaat van de jarenlange ervaring van E+E met de productie van hoogwaardige sensorelementen.

Bovendien is het elegante, functionele ontwerp van de klikbehuizing leverbaar in twee maten (EU- en Amerikaanse versies), afhankelijk van de regionale normen. Het onderste deel van de behuizing bevat alleen de insteekklemmen en kan zonder de afdekking, waarin de elektronica zit, worden geïnstalleerd en aangesloten.

Dit betekent dat het actieve deel van het apparaat niet wordt blootgesteld aan vervuiling en kort voor de inbedrijfstelling op het onderste deel kan worden gemonteerd. De innovatieve behuizing voorkomt bovendien het binnendringen van valse lucht en vermindert de zelfopwarming aanzienlijk. De sensoren zijn optioneel verkrijgbaar met een modern, gemakkelijk afleesbaar grafisch display.

Interfaces en configuratie 
De gemeten waarden worden geleverd via analoge uitgangen of naar de digitale interface met behulp van het Modbus RTU- of BACnet MS/TP-protocol. De digitale versie met RS845-interface kan op een pc worden geïnstalleerd en geconfigureerd met behulp van de gratis productconfiguratiesoftware PCS10 en een optionele configuratie-adapter.

Toepassingsgebieden 
De nieuwe ruimtesensoren zijn zeer geschikt voor gebruik in de vraag gestuurde ventilatie-, verwarmings- en airconditioningtechniek en faciliteit automatisering.

CDS201 - De veelzijdige keuze 
De CDS201 combineert het meten van CO2, temperatuur (T) en relatieve vochtigheid (RH) in één enkel apparaat en is bijzonder geschikt voor vraag gestuurde ventilatie en faciliteit automatisering in residentiële en commerciële toepassingen.

De CO2-meting van de CDS201 is gebaseerd op het contaminatiebestendige NDIR-principe met dubbele golflengte. Deze technologie compenseert automatisch de verouderingseffecten en garandeert tegelijkertijd een uitstekende stabiliteit op lange termijn.

Meerpunts CO2- en temperatuuraanpassing in de fabriek zorgt voor een hoge meetnauwkeurigheid over het gehele temperatuurbereik.

E+E-sensorcoating beschermt het actieve RH/T-sensorelement tegen vervuiling en corrosieve afzettingen. Dit resulteert in verbeterde meetprestaties en een langere levensduur van de sensorelementen in omgevingen met veel stof- of vuilblootstelling.

Bovendien verbetert het de stabiliteit op lange termijn door zwerf impedantie te voorkomen die worden veroorzaakt door afzettingen op het actieve sensoroppervlak.

HTS201 - De allrounder 
De HTS201 is ontworpen voor nauwkeurige en betrouwbare meting van de relatieve vochtigheid (RH) en temperatuur (T) in automatiseringstoepassingen in woningen en commerciële gebouwen. 

Het E+E RH/T-sensorelement met zijn gepatenteerde sensortechnologie garandeert uitstekende prestaties over het gehele werkingsbereik, zelfs in omgevingen met veel stof of vuil. Ook hier zorgt de E+E-sensorcoating voor langdurige stabiliteit van de metingen.

TES201 - De efficiënte keuze 
De TES201 is ontworpen voor nauwkeurige kamertemperatuurmeting (T) voor binnenklimaatbeheersing. Naast de beproefde, hoogwaardige E+E-sensortechnologie overtuigen deze ruimtesensoren door hun geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Meer informatie:  
CaTeC b.v.  
Turfschipper 114 - NL-2292 JB Wateringen  
info@catec.nl - www.catec.be