• 05/06/2012

2.021 professionals bezochten Automation & Engineering - bedrijfsblog

Op 9 en 10 mei 2012 vond de 1ste editie van de technologische vakbeurs AUTOMATION & ENGINEERING plaats in Brussels Expo.

Lees verder

Productnieuws

173 exposanten stelden hun automatiseringsoplossingen voor aan decision makers uit productiebedrijven en technische organisaties.

81% managements- en engineeringsprofielen
De industrie kreeg via de 173 exposerende technology providers van AUTOMATION & ENGINEERING 2012 een veelzijdig aanbod voorgeschoteld op vlak van zowel fabrieks- als procesautomatisering.

De eerste editie van deze technologische vakbeurs kon meteen rekenen op de belangstelling van 2.021 bezoekers, waarvan maar liefst 47% een directe beslissingbevoegdheid heeft en 34% vanuit hun engineersfunctie als belangrijke schakel fungeert om de adviezen te verstrekken.

De doelgroep van de technologiebeurs is zeer gedifferentieerd, ongeveer 1/5de van de bezoekers is werkzaam bij een multinational, wat eveneens aantoont dat er een sterke interesse voortkwam van de KMO’s en middelgrote bedrijven.

Op sectorieel niveau kwam de grootste vertegenwoordiging vanuit de engineeringbureau’s (13%), de procesgerelateerde industrieën (12%), de machine- en apparatenbouw (10%) en elektrotechnische sector (8%).

Kennisoverdracht centraal
AUTOMATION & ENGINEERING speelde met haar exposantenaanbod in op de actualiteit, wat ook gold voor de talrijke conferenties en seminars.

Het kennisprogramma is van start gegaan met het rondetafeldebat rond de structureel openstaande vacatures voor de technologische sector, waarbij het STEM-actieplan van de Vlaamse regering uitvoerig besproken werd.

Het actieplan STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) omvat 8 beleidsthema’s, waaronder betere infrastructuur, nieuw lesmateriaal, betere instroom aan leraren, stimuleren van meisjes naar STEM-richtingen, inzetten op excellentie door toptalenten kansen te geven, meer praktijkervaring, betere stageplaatsen en meer zichtbaarheid.

Het verdere conferentieprogramma, dat ondersteund werd door kennispartners als Sirris, FMTC, MESA International, PI Belgium, Fieldbus Foundation en SBM bracht de bezoekers via een technische- en managementsgerichte invalshoek diverse inzichten in welke richting het Belgische fabricage- en productiemodel moet evolueren.

De seminars konden op meer dan 200 belangstellenden rekenen.

Volgende afspraken
Het succes van AUTOMATION & ENGINEERING 2012 wordt bevestigd door het aantal opties dat reeds werd opgetekend voor de volgende editie.

Momenteel is er al iets meer dan een kwart van de totale beursoppervlakte opnieuw ingenomen voor de tweede editie van AUTOMATION & ENGINEERING, die zal plaatsvinden op 14 en 15 mei 2014 in Paleis 1 van Brussels Expo.

Voor de komende maanden zijn er 2 edities van M+R ingepland.

Deze regionale nichevakbeurs voor de chemische-, proces- en voedingsindustrie zet een divers, actueel en compleet overzicht neer van alle producten, technologieën en innovaties voor het meten en regelen van temperatuur, debiet, druk, viscositeit, vloeistofniveau,...

Noteer alvast in de agenda: 29 november 2012 in Flanders expo en 28 maart 2013 in Antwerp expo.


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.