Yokogawa sluit zich aan bij Europees Euro2Moon-project

Euro2Moon is een door de industrie geleide vereniging die zich richt op onderwerpen die verband houden met de verkenning van het maanoppervlak en het commerciële en duurzame gebruik van de hulpbronnen daarvan.

Trefwoorden: #Europees, #maan, #project, #ruimte, #SDG, #Yokogawa

Lees verder

Nieuws

( Foto: Euro2Moon - Yokogawa )

ENGINEERINGNET.BE - Via dit lidmaatschap wil Yokogawa zijn ruimtegerelateerde activiteiten in Europa uitbreiden.

Als onderdeel van dit project zal het bedrijf technologieën en diensten ontwerpen en ontwikkelen voor het industriële ecosysteem van de maan, waaronder automatiseringsoplossingen en op maat gemaakte producten om een effectief gebruik van hulpbronnen mogelijk te maken.

De verschillende lidorganisaties en bedrijven Air Liquide Advanced Technologies, Airbus Defence & Space, ANRT, Arthur D Little, CEA, ESRIC, ispace, OHB, OffWorld en Spartan Space werken samen aan een gezamenlijke visie op het gebruik van ruimtebronnen om het doel van ruimtetransport, energieproductie en levensondersteuning in de ruimte te dienen, voor de ruimte.

De technologie en diensten die de Euro2Moon-leden voor ogen hebben, zoals op groene energie gebaseerde waterstof- en zuur­stof­pro­duc­tie­pro­ces­sen en het gebruik van herbruikbare en recyclebare producten voor in-situ resource utilization (ISRU), zullen bijdragen aan een circulaire economie en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) op aarde.

Over Euro2Moon 
Euro2Moon wil de Europese industrie positioneren als een hoofdrolspeler in de opkomende maaneconomie, door het creëren van een sterk industrieel ecosysteem gebaseerd op een ambitieuze "In Situ Resources Utilisation" (ISRU) visie.

De vereniging is gevestigd in Luxemburg en staat open voor zowel industriële partners als onderzoeksorganisaties die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van technologieën of diensten die het beheer van maanbronnen ten goede kunnen komen.